DOKTOR KON PORUČIO GASTARBAJTERIMA: “Svi koji dođu za praznike u Srbiju, moraju u karantin”

– Izdržljivost sistema je na granicama. Punjenja bolnica će i dalje biti, bez obzira na to što je u Beogradu došlo do stabilazacije situacije – istakao je danas dr Predrag Kon.

On je gostujuću na TV Prva rekao da ćemo u toku ove nedelje videti efekte mera.

– U Beogradu se već vidi blagi pad, ali i dalje je pritisak na bolnice veliki i to naročito u prestonici. I dalje se veliki broj Beograđana leči van svog grada – rekao je dr Kon i dodao “da ćemo već već danas imati od 1.200 do 1.400 za Beograd, ali ćemo onda imati i 1.800 novozaraženih”.

Na visokom nivou broj novozaraženih se stabilizovalo i u Novom Sadu, dodao je.

– Sada je najvažnije da je hospitalizacija i dalje vrlo visoka i to je najveći problem – istakao je dr Kon i dodao da je “izdržljivost zdravstvenog sistema na svojim granicama i da nema ništa da može da izdrži bezgranično”.

Na konstataciju voditeljke da će uskoro slava Sveti Nikola, pa onda Nova godina i božićni praznici, dr Kon je rekao da je tu “najvažnije od svega dolazak naših iz inostranstva”.

MORAĆE KARANTINI I IZOLACIJE

Epidemiolog i član kriznog štaba Predrag Kon rekao je danas da je malo verovatno da tokom novogodišnjih praznika neće biti restriktivnih mera.

Kako dalje navodi, potrebna je priprema za dolazak naših ljudi iz inostransva.

– Tu mora priprema da se napravi, moraće da budu karantini i izlolacije, o tome će biti reči na sledećem sastanku – rekao je on.

Na pitanje da li će za njih biti obavezan PCR test, on je rekao da je struka “kompletno predložila šta će da se radi” i naglasio da je “zatvaranje granica nemoguće”.

“Moraće da budu u karantinu i samoizlaciji. O tome će biti reči na sledećem sastanku. Zatvaranje granica je teško, ali medicinski deo kriznog štaba neće imati ništa protiv ako to bude mera države.”

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

3 Komentari

  1. Zašto dr Kon misli, da ćemo mi uopšte doći? Dolaskom na srpsku granicu, dok čekamo u koloni, najpre nam dosađuju Cigani, koji prose i “peru” vetrobranska stakla. Kada posle višesatnog čekanja pređemo granicu, usput nas lovi saobraćajna policija, koja bez obzira da li vozimo u koloni, uvek zaustavlja samo vozila sa stranim tablicama. Pored policije, love nas i drumski razbojnici, kao i divlje šlep službe (opet kriminlci). Zatim nam na naplatnim rampama, dosadjuju razno-razni prodavci svega i svačega. I kada potpuno iscrpljeni fizički i psihički, vizeći preko malih i velikh rupa, najzad stignemo kući, onda krene da dolazi familija i komšije. Briga njih što se takoreći nismo ni raspakovali, a kamoli odmorili, bitno je da se ogrebu za kafu, flašu pića i još po nešto. Neki će tražiti i pare na zajam, a neki će pitati da ih odvedemo u inostranstvo, da rade nešto na crno. Naravno, kada se budemo vraćali nazad, niko neće doći da nam nešto pošalje. To je što se tiče dosađivanja, a što se tiče korone, Srbija ima daleko veći broj obolelih od država gde živimo i radimo, u bolnicama je daleko lošija hrana i smeštaj, a lošiji su i lekari. Oni što vrede, već su u inostranstvu, ili rade po privatnim klinikama u većim gradovima. Umalo da zaboravom, da ako napada sneg, putevi se u Srbiji ne čiste na vreme i kako bi trebalo. Prema tome, dr Kon, uživajte Vi u Srbiji bez nas. Nama je mnogo lepše ovde gde smo sada. Što bi se reklo:”Budala živi gde je navikla, a pametan gde mu je bolje”
    Pozdrav iz Beča!

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker