REŠENA MISTERIJA: Evo zašto je nestao drugi dukat iz Božićne česnice, i gde je završio?

Na Božić, 7. januara 2018. u crkvi svetog Arhangela Gavrila u Velikom Gradištu, lomljena je velika česnica u kojoj su trebala da budu dva dukata.

Na Božićnoj liturgiji, koja je počela u pola devet, prisustvovao je veliki broj građana. Nakon pričešća bila je lomljena Božićna česnica, a Jufkice su podeljene svim vernicima, tako da je svako imao mogućnost da izvuče dukat.

Foto: TOVG

Nakon dvadesetak minuta prvi dukat je pronašao Živoslav Vinulović iz Velikog Gradišta. Dok od drugog dukata, i pored svih apela koji su upućeni od strane Turističke organizacije opštine Veliko Gradište, da ukoliko je neko od građana u svom parčetu česnice pronašao zlatnik da se javi u crkvu, kako bi se upisalo ime, nije pronađen sve do danas.

Danas je opština Veliko Gradište najavila, da će po prvi put pobedniku u plivanju za Časni krst na Bogojavljanje pripasti zlatnik, kao poklon opštine Veliko Gradište.

S obzirom da se na fejsbukovoj društvenoj mreži u vezi nepronađenog drugog zlatnika u Božićnoj česnici pokrenula velika polemika. Jedni su tvrdili da zlatnik uopšte nije ni stavljen u česnici, dok su drugi tvrdili da je zlatnik zadržao za sebe radnik koji je spremao česnicu…

U svakom slučaju, bilo kako bilo, danas smo možda delimično dobili odgovor gde je mogao da završi drugi zlatnik iz Božićne česnice.

M. Lalić

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker