POLICAJCI BRANIČEVSKOG OKRUGA NA MUKAMA: Teraju ih da masovno pišu kazne građanima

Građani Braničevskog okruga koji su nam se obratili tvrde da ih saobraćajci masovno zaustavljaju na putu i kažnjavaju za najbanalniji prekršaj.

Kazne i za najbanalnije prekršaje, policija ćuti / Foto: Ilustracija

Žalbe koje su nam uputili odnose se na pojačano kažnjavanje građana širom Braničevskog okruga.

Mnogi su pokušali da dobiju odgovor u lokalnim policijskim stanicama, ali odgovor nisu dobili, pa su se zbog toga obratili nama. Njihove sumnje potvrdili su nam više saobraćajnih policajaca iz više policijskih stanica u Braničevskom okrugu, navodeći da ih komandiri i načelnici pritiskaju da pišu što više saobraćajnih prijava.

Kako saznajemo, saobraćajcima se daju norme koje moraju da ispune tokom smene. Ovo se dešava po svim Policijskim stanicama u Braničevskom okrugu. Moramo istaći da je deo saobraćajaca odbio da ispunjava ove norme, bez obzira po rizike. Pretpostavljamo da je razlog ovakvog pritiska na saobraćajnu policiju da što više kažnjavaju građane, prazne opštinske kase.

Saobraćajne kazne su jedan od načina finansiranja praznih opštinskih budžeta, ali i države. Novac od kazni ide 70% državi, a 30% opštini, pa potom opština polovinu od te sume, odnosno 15%, treba da uplati policiji. Međutim taj novac se retko uplaćuje na račun policijskih stanica, pa i dalje uglavnom sami kupuju papir za štampač, tonere, baterijske lampe. Komandiri i načelnici očigledno ne smeju da traže taj novac od lokalnih opštinskih moćnika.

“TPKNEWS” poziva sve saobraćajne policajce u Braničevskom okrugu da odbiju da učestvuju u ovakvom kažnjavanju, već da rade isključivo po zakonu, a ne da dodatno oporezuju građane, zato što se razni opštinski rukovodioci nedomaćinski odnose prema parama građana!

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker