Prijem i nagrade za najbolje šampione iz Velikog Gradišta (FOTO)

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, upriličio je danas prijem za  učenike – sportiste, njihove trenere i profesore koji su tokom prethodnog meseca postigli izuzetne uspehe na republičkom školskom takmičenju donevši svom gradu tri zlatne, četiri srebrne i jednu bronzanu medalju.

Prijemu su prisustvovali i predsednica Skupštine opštine, Branislavka Šulović, zamenici predsednika opštine i Skupštine opštine, načelnica Opštinske uprave, direktor Sportskog centra, predsednik i sekretar Sportskog saveza, saradnik predsednika opštine za sport kao i direktori nagrađenih škola – OŠ “Ivo Lola Ribar“ i Srednje škole.

“Opština opredeljuje značajna sredstva za sport i rezultati se vide. Na Srebrnom jezeru smo počeli s Veslačkim centrom, otvoren je Košarkaški kamp TEO4, slavnog Miloša Teodosića, a imali smo i SELTA fudbalski kamp. Ove godine izgradićemo na Jezeru i sportsku halu za indor sportove, profesionalno opremljenu sa terenom za više nivoe takmičenja.“, rekao je Milić.

Predsednik opštine nagradio je gradištanske šampione petodnevnim putovanjem u Veneciju, a ovom prilikom im je uručio majce i dresove u kojima će osvajati nove medalje. Zajednička fotografija najusšešnijih sportista i njihovih trenera već krasi veliki bilbord u gradu.

Da podsetimo, zlato na republičkom prvenstvu osnovnih škola u odbojci osvojila je ekipa OŠ “Ivo Lola Ribar“. Za visoku tehničku obučenost, pobrinuli su se trener Dejan Milanović, nastavnice fizičkog Biljana Perić i Verica Jović kao i direktor Dragan Mandić.

I muška odbojkaška ekipa Srednje škole OK VGSK osvojila je prvo mesto na prvenstvu Srbije za srednje škole u Kladovu i sačuvala vodeću poziciju iz prethodne godine. Zahvaljujući profesoru i treneru Dejanu Milanoviću, ali i podršci sa tribina koju su ekipi pružili direktor Srednje škole, Zoran Tašić, nastavnici, školski drugovi i roditelji, i od ove ekipe možemo očekivati nove trofeje.

Državni prvak u džudou, na takmičenju održanom početkom marta u Pančevu, postala je učenica OŠ “Ivo Lola Ribar“, Ana Milošević, osvojivši 1. mesto, dok je Teodora Stojićević osvojila srebro, a Katarina Stojićević bronzu. Učenica Srednje škole, Zorana Blagojević, vratila se sa srebrom.

I u karateu, na republičkom takmičenju u Pančevu, Jovan Petrović, učenik OŠ “Ivo Lola Ribar“ i Tijana Stoiljković iz Srednje škole osvojili su drugo mesto.

TPKNEWS/SOVG

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker