POTVRĐENA REKORDNA PRESUDA: Za ubistvo bake u Požarevcu dobili 80 godina robije!

Apelacioni sud u Kragujevcu odbio je žalbe i potvrdio presudu Višeg suda u Požarevcu, kojom su Aleksandar Đorđević, Danijel Stanojević i njegov otac Saša Stanojević osuđeni na ukupno 80 godina zatvora zbog ubistva starice Ružice Marije Kovač (78) 2019. godine u Požarevcu.

Mesto ubistva

Da podsetimo, Đorđević je kao direktni izvršilac bio osuđen na 30 godina zatvora. Danijel i Saša Stanojević bili su osuđeni na 20, odnosno 30 godina zatvora zbog podstrekivanja na ubistvo, kao i pomaganja učiniocu posle izvršenja krivičnog dela.

Đorđević je uhapšen zbog sumnje da je “zastavom 101” usmrtio baku koja je vozila bicikl u Dunavskoj ulici i to tako što je namerno udario u nju.

U početku se mislilo da se radi o udesu, ali je, pregledanjem nadzornih kamera i saslušanjem svedoka, utvrđeno da se radi o teškom ubistvu.

Utvrđeno je da je Aleksandar, nakon zločina, zajedno sa drugom dvojicom optuženih, otišao na benzinsku pumpu „Knez Petrol“, gde su u dve flaše natočili benzin. Onda su otišli do Mihajlovca, gde su polili „zastavu“ benzinom i zapalili je.

Kuća ubijene Ružice Kovač

Tokom istrage je utvrđeno da su otac i sin nagovarali Aleksandra da ubije baka Ružicu, sa kojom su imali nerešene imovinsko-pravne odnose. Oni su se uselili u njenu kuću za koju su joj platili, s tim da ona ima pravo doživotnog uživanja, ali je ona kasnije htela da ih izbaci, pa su se odlučili na njeno ubistvo. Posle nagovaranja, Aleksandar je pristao na zločin, a oni bi mu, za uzvrat, dali 400 evra i polovni auto.

REKORDNA PRESUDA

Ova presuda kojom su trojica požarevljana osuđena na ukupno 80 godina zatvora za jedno ubistvo je rekordna koju je Viši sud u Požarevcu doneo. Pre ove presude ovaj sud je donosio presude kojom su pojedinci osuđivani za pojedinačna ubistva na 30 I 35 godina zatvora, ali ovaj slučaj je jedinstven gde su svi koji su učestvovali u ubistvu ovako drakonski kažnjeni, što je jedinstven slučaj, ne samo u Požarevcu već u čitavoj Srbiji.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker