SVEČANO OTVOREN: Počeo 11 međunarodni Silafest u Velikom Gradištu (FOTO)

U nedelju 1. septembra u gradskom parku u Velikom Gradištu, u 20 časova svečano je otvoren jedanaesti međunarodni festival turističkog i ekološkog filma SILA-FEST.

Foto: Promo

Predsednik Saveta festivala i Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić prigodnim govorm otvorio je prvi festivalski dan. U svom govoru, istakao je važnost ovog festivala, kao i činjenicu da se festival održava na pravom mestu jer je Veliko Gradište spoj bogate turističke ponude i zelene životne sredine. Ovom prilikom Milić je pohvalio predan rad izvršnog producenta festivala Boška Savkovića, koji je za svoj rad dobio najprestižniju opštinsku nagradu ove godine.

Foto: Promo

Na ceremoniji otvaranja govorili su i direktorka Turističke organizacije opštine Veliko Gradište Dajana Stojanović, koja je pozdravila sve prisutne i zahvalila se dugogodišnjim saradnicima Sila-Fest-a.

Foto: Promo

Drugog dana festivala u ponedeljak, 2. septembra, u klubu Copacabana na Srebrnom jezeru, održana je prva novinarska konferencija, na kojoj su se predstavili režiseri filmova koji su prikazani u noći otvaranja festivala, izvršni producent Sila-Festa Boško Savković kao i predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić.

Foto: Promo

Po završetku pres-konferencije učesnici festivala organizovano su posetili Ramsku tvrđavu.

SILA-FEST je deo lanca filmskih festivala CIFFT koji je pod patronatom Svetske turističke organizacije – UNWTO. CIFFT okuplja najbolje festivale ove vrste filmova u svetu – Njujork, Los Anđeles, Varšava, Berlin, Kan, Porto, Beč, Dovil… Festival će trajati do 7.septembra kada će biti svečano zatvaranje i dodela festivalskih nagrada.

Foto: Promo

U gradskom parku svake večeri održavaće se projekcije filmova sa početkom u 19 časova i 30 minuta.

(Tpknews.com)

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close