KOVID BOLNICA POŽAREVAC: Sa pogoršanjem opšteg stanja, vraćaju se pacijenti koji su preležali koronu

U požarevačkoj kovid bolnici, koja pokriva i sve opštine na teritoriji Braničevskog okruga, trenutno su na lečenju 123 pacijenta sa simptomima korona virusa, svi iz Braničevskog okruga.

– Kovid-19 je potvrđen kod 79 pacijenata dok se za ostale čekaju rezultati testa. Tokom jučerašnjeg dana imali smo 15 prijema u bolnicu i devet otpusta na kućno lečenje. Nažalost, juče su preminula dva pacijenta iz crvene zone. Reč je o ženi i muškarcu iz Kostolca i Žagubice, stari 83 i 87 godina – , kaže direktor Opšte bolnice Požarevac dr Danko Nikolić.

U požarevačkoj kovid bolnici trenutno je zauzeto 13 respiratora, tri pacijenta su intubirana, a 10 je na neinvazivnoj ventilaciji (NIV), dok oko 70 pacijenata prima kiseonik, a njihova klinička slika je srednje teška i teška.

Trenutno je infekcija potvrđena kod 16 zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi od kojih je samo jedan na bolničkom lečenju.

– Situacija je malo bolja, pritisak na bolnicu je nešto manji ali i dalje dnevno hospitalizujemo između 10 i 15 pacijenata, kaže dr Nikolić, i dodaje: – Poslednjih dana uočili smo da nam se na lečenje vraćaju pacijenti koji su preležali korona virus, a javljaju se sa pogoršanjem opšteg stanja. Zato apelujemo na sve pacijente otpuštene na kućno lečenje da se strogo pridržavaju propisanih terapija i saveta lekara, jer posledice korone mogu biti fatalne. Takođe, molimo građane da se ne opuštaju zbog blagog pada broja obolelih jer opasnost od virusa nije prošla, a svaka reakcija organizma je individualna. Poštujte i dalje sve mere zaštite – upozorava Danko Nikolić, direktor Opšte bolnice.

U zelenoj zoni požarevačke bolnice trenutno se leči 121 pacijent, a primetan je i porast broja pregleda van kovid sistema.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker