OTAC SILOVATELJ BRANI SE ĆUTANJEM: Određen pritvor za oca monstruma iz Smoljinca koji je silovao maloletnu ćerku

Na predlog Višeg tužilaštva u Požarevcu sudija za prethodni postupak požarevačkog Višeg suda odredio je pritvor Živoradu Miliću (60) iz Smoljinca, opština Malo Crniće i pokrenuo istragu zbog osnovane sumnje da je Milić počinio krivično delo silovanje sopstvene ćerke, za koje je zaprećena kazna od 5 do 15 godina zatvora.

Porodična kuća u Smoljincu u kojoj je otac silovao ćerku

Kako se navodi u rešenju pritvor se određuje osumnjičenom iz razloga kako ne bi ponovi krivično delo, kako ne bi uticao na svedoke i zbog uzbunjene javnosti. Tokom istrage saslušaće se oštećena A.M. (16), njena majka V.M. i njen brat A.C. Njihovo saslušanje zakazano je za 24 maj u Višem tužilaštvu, dok će petorica svedoka biti saslušana 30. maja. Tokom istrage uradiće se veštačenja genetskog materijala oca i ćerke, kao i psihijatorsko veštačenje osumnjičenoga oca silovatelja. Nakon završetka istrage podiće će se optužnica i zakazati glavni pretres u Višem sudu u Požarevcu.

Kako smo saznali osumnjičeni Živorad M. dan nako hapšenja i određivanja 48 sati zadržavanja predat je nadležnom tužilaštvu. Prema rečima našeg izvora iz policije Živorad se i prilikom saslušanja ponašao bahato, praveći se da mu nije jasno zašto je ponovo uhapšen, jer je za ranije krivično delo ubistvo dug državi platio robijajuću 10 godina u zatvoru u Zabeli.

– Čim je sproveden u tužilaštvo non stop je pričao da nema veze za ono zašta ga terete i da je jako bolestan od leukemije i štitne žlezde. Čak nije hteo ni da potpiše formalni dokument o njegovim pravima govereći da neće ništa da potpisuje. Onda mu je tužilac, iskusno, predložio razgovor nasamo sa advokatom koji mu je dodeljen po službenoj dužnosti, što je i prihvatio. Nakon obavljenog razgovora njegov advokat nadležnom tužiocu predočio je da njegov klijent želi da se brani ćutanjem, što je i prihvaćeno. Nakon saslušanja osumnjičeni je prebačen u istražni zatvor na osnovu rešenja o određivanju pritvora do 30 dana – rekao nam je naš izvor. Tim činom je otpočela i zvanična istraga u ovom slučaju koja je uzbudila, ne samo požarevačku, već celokupnu javnost u Srbiji.

Podsećamo da je Živorad M, tri meseca nakon dolaska iz zatvora gde je služio kaznu od 14 godina zbog ubistva jednog meštanina iz Smoljinca na osnovu uslovnog otpusta zbog bolesti i dobrog vladanja, odslužio nešto manje od 10 godina zatvorske kazne, počinio novo krivično delo silujući sopstvenu ćerku. Njegova maloletna ćerka A. M. (16) je minulog četvrtka u prisustvu majke prijavila svog oca da ju je u periodu od 12 do 14 maja u porodičnoj kući u Smoljincu tukao i više puta brutalno silovao. Policija je nakon te prijave pozvala njenog oca da se u svojstvu građanina izjasni o navodima prijave, a maloletnu A.M. poslali u bolnicu na detaljne preglede. U bolnici je utvrđeno da je maloletnica imala brojne povrede po glavi i telu u vidu masnica, podliva, ogrebotina i uboja, kao i da joj je nasilno odsečena kosa. Ginekološki pregled nije mogao da bude detaljno urađen, pošto je devojčica imala mesečni ciklus, pa će nakon toga biti ponovljen i taj izveštaj biće predat tužilaštvu i policiji. Posle lekarskog izveštaja Živorad je uhapšen i protiv njega je podneta krivična prijava.

Više javno tužilaštvo u Požarevcu

Inače, Živorad je bio preke naravi i mnogi su ga se klonili. Od kada se vratio iz zatvora on je svoje ukućane redovno maltretirao i tukao, najviše suprugu, ali i ćerku, dok je sina verbalno vređao i pre izvesnog vremena isterao iz kuće, tako da se on odselio i nastavio da živi sam. Supruga Vidinka ne mogavši da trpi njegovo maltretiranje pre nešto više od mesec dana napustila je kuću i otišla u Smederevo kod starije ćerke da živi, sve dok se nije saznalo šta je njen muž uradio ćerki.

– Živoradova maloletna ćerka je tih mesec dana živela sama sa nasilnim ocem, doživljavajući pravi pakao. Svakodnevno joj prebacivao da je drolja kao njena majka, da se vucara sa svima redom i da je zbog toga napustila školu. Osim uvreda i psihičke torture, ćerku je redovno tukao. Od 10 do 12 maja, prema njenom iskazu više puta je uz batine bila silovana od strane svoga oca. Nakon poslednjeg silovanja 12 maja pobegla je od kuće i otišla u nepoznatom pravcu. Dok je bila u bekstvu svojoj majci Vidinki napisala je veoma emotivno pismo u kojem je rekla da preživljava pravi pakao, da je otišla od kuće i da ne zna šta će dalje, ali da neće da se vraća kući kod nasilnog oca. Čak je pominjala da će i da presudi sebi zbog svog zla koja je doživela. Na kraju pisma poručila je majci da je veoma voli i da joj žao što je i ona pobegla – otkrio nam je detalje naš izvor rekavši da ćerka majci u pismu nije pominjala da ju je otac silovao, već da joj se nešto strašno desilo. Čim je majka A.M. dobila pismo odmah je stupila sa ćerkom u kontakt. Dan pre prijavljivanja oca silovatelja majka i ćerka su se susrele. Tom prilikom ćerka je majci rekla da ju je otac više puta silovao. Nakon tog strašno saznanja majka je odlučila da zajedno sa ćerkom prijave supruga policiji, što su sutradan i učinili.

Policajci su bili šokirani iskazom maloletnice, pa ju je saslušao specijalan inspektor zadužen za takve slučajeve. Ona je detaljno opisala šta je u ta tri dana doživela od svog oca. Najpre je vređao, priča naš izvor, govoreći da se svim redom j…..a kao i njena majka. – Onda joj je rekao kada to radi sa drugima onda, pošto je drolja, to mora da uradi i sa njim. Devojčica se branila koliko je mogla ali otac je sve više navljivao. Da bi je ubedio počeo je da je tuče po telu i glavi, nanevši joj povrede. Da bi je prisilio na blud uzeo je makaze i, gotovo je skalpirajući, odsekao kosu. Nakon tog čina devojčica je klonula a otac je skinuvši pantalone naterao na oralni seks. Bio je toliko brutalan u svojoj nastranosti, neprestano joj govoreći najpogrdnije vulgarnosti, da je zamalo ugušio. Nakon oralnog zadovoljenja više puta je bespomoćnu ćerku silovao. To je trajalo nekoliko dana, sve dok jadnica nije odlučila da pobegne iz pakla sopstvene kuće – završio je priču naš izvor.

Ovaj nezapamćen slučaj u Braničevskom okrugu šokirao je svo stanovništvo. Svoj bes građani su iskazali brojnim komentarima na društvenim mrežama tražeći od nadležnih da se „monstrum“ najstrože kazni.

NIJE PIO

U policiji u neformalnom razgovoru na pitanje policajaca da li je to uradio zašta se tereti, uradio u pijanom stanju, Živorad im je odgovorio da od 1978. godine nije okusio ni kap alkohola. Ako je to tako, znači da i ubistvo koje je počinio 2008., kao i krivično delo nanošenje teških telesnih povreda zašto je 1995. godine osuđen, to uradio u treznom stanju.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker