Održan treći polumaraton i trka zadovoljstva u Velikom Gradištu (VIDEO)

I ove godine Veliko Gradište i Srebrno jezero bili su domaćini polumaratona i trke zadovoljstva u organizaciji Atletskog kluba VGSK, opštine Veliko Gradište i Turističke organizacije.

Foto: TOVG

Obe trke su startovale u 11 časova, iz prepunog gradskog parka, a trčalo se na relaciji Veliko Gradište-Srebrno jezero-Ostrovo-Zatonje za polumaraton, dok je za trku zadovoljstva, u dužini od 5km, staza vodila do Srebrnog jezera i nazad.

Treći po redu, polumaraton je okupio preko 340 trkača, dok se za trku zadovoljstva prijavilo čak 150 učesnika. Među takmčarima su se našli i gosti iz Grčke i Rumunije kao i susednih zemalja. Pripreme su protekle u veseloj atmosferi i druženju, na obali Dunava, a takmičare je pratio i gotovo prolećni dan.

Trku je zvanično otvorio predsednik opštine, Dragan Milić, uz želje da se i posetioci i takmičari dobro provedu i zabave, najavivši brojne sportske događaje ove sezone u Velikom Gradištu i na Srebrnom jezeru. Pored vaterpola, tenisa, košarke, odbojke, fudbala, ciklokrosa, Srebrno jezero postaje ubedljivo vodeća sportska destinacija u Srbiji koja profesionalcima i amaterima, ljubiteljima sporta, nudi brojne mogućnosti sportske razonode i kvalitetnu sportsku pripremu. Među najatraktivnijim su svakako Košarkaški kamp reprezentativca i olimpijca, Miloša Teodosića – TEO4, i prvi kamp španskog Kraljevskog fudbalskog kluba “Selta“ iz Viga, održan u februaru ove godine.

Foto: TOVG

Prvoplasiranim takmičarima polumaratona u muškoj i ženskoj konkurenciji u četiri kategorije – apsolutnoj i tri starosne, uručeni su pehari i medalje, dok su svi takmičari osvojili finišerske medalje. Najbolji u muškoj konkurenciji su bili Velimir Bojović iz Srbije, Ante Živković iz Hrvatske, a treće mesto pripalo je Nenadu Živkoviću, takođe iz Srbije. Isti uspeh, po zemljama, postigle su i žene pa su pehare osvojile prvoplasirana Aleksandra Burkanović iz Srbije, Helena Gleđa iz Hrvatske i Tamara Čanković iz Srbije na trećem mestu.

U trci zadovoljstva medalje su pripale prvoplasiranim učesnicima, a po završetku trke i proglašenju najboljih, organizatori su za sve učesnike obezbedili ručak.

Kao i prethodne, i ove godine trka je imala humanitarni karakter, a prilozi su namenjeni Prihvatilištu za ugrožene životinje PUŽ iz Velikog Gradišta.

Rezultati polumaratona

TPKNEWS/SOVG

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker