PRESUDA SUDA U POŽAREVCU: Saobraćajnom policajcu dve godine zatvora zbog primanja mita!

Sudsko veće Višeg suda u Požarevcu, kojim je predsedavao sudija Zoran Janković, osudilo je saobraćajnog policajca i Kučeva, Vladimira Ilića (45), na dve godine zatvora, zbog krivičnog dela primanje mita.

Foto: Viši sud u Požarevcu

On se teretio da je 2013. godine, zajedno sa jednim kolegom koji je, u međuvremenu, preminuo, dok je vršio kontrolu vozača u saobraćaju, umesto podnošenja prekršajnih prijava na licu mesta uzimao novac. Njemu i kolegi, vozači Advostil Korosel iz Rumunije, Šiman Tonus iz Kučeva i Dejan Brdarević iz Uba, ponudili su novac, koji su oni prihvatili. Zbog toga su njih trojica osuđena na 6 meseci zatvora, uslovno na dve godine, zboog davanja mita. Obojica osumnjičenih policajaca bila su u pritvoru po mesec dana.

Optužnicu u ovom slučaju zastupao je zamenik višeg javnog tužioca u Požarevcu, Miroslav Vojinović. Da li će Više tužilaštvo ili druga strana da se žale, znaće se kada budu dobili pisani otpravak ove provostepene presude.

Inače, Rumun je policajcima dao 20 evra kao mito, a druga dvojica uslovno osuđenih vozača, po 1.000 dinara. Ovaj krivični postupak trajao je dugo, čak četiri godine, jer su se menjala sudska veća i sudije.

TPKNEWS/M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker