U Golupcu otvoreno odeljenje Gimnazije iz Velikog Gradišta (FOTO)

Golubac će prvi put u svojoj istoriji od ove godine imati odeljenje srednje škole,u sastavu Gimnazije iz Velikog Gradišta.

Foto: Screenshot / youtube

Odeljenje Gimnazije u Golupcu otvorili su pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Aleksandar Pajić, predsednik opštine Golubac dr. Nebojša Mijović i direktor Gimnazije iz Velikog Gradišta, Zoran Tašić.

U prisustvu predstavnika opština Golubac i Velikog Gradišta, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Skupštine Republike Srbije, Školske uprave, Braničevskog upravnog okruga, roditelja učenika i njihovih profesora, u Osnovnoj školi ,,Branko Radičević’’ u Golupcu svečano je otvoreno odeljenje Gimnazije iz Velikog Gradišta koje ima 18 učenika iz Golupca i ostalih naselja sa područja Opštine Golubac.

Foto: Screenshot / youtube

 

Gimnazija u Velikom Gradištu ima dugu tradiciju i uskoro će proslaviti 140 godina od svog osnivanja. Novootvoreno odeljenje u Golupcu, rezultat je zajedničkog rada i upornosti rukovodstva škole, opština Golubac i Veliko Gradište kao i razumevanja Ministasrtva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Gimnazija iz Velikog Gradišta ubraja se među boljih srednjih škola u Srbiji.

Predsednik opštine Golubac dr. Nebojša Mijović rekao je da je za ovu lokalnu samoupravu i njene građane ovo istorijski dan za njen razvoj i kada je Golubac po prvi put od svog nastanka, ukazom kneza Miloša proglašena za varoš još davne 1859. godine. Sada prvi put, posle 158 godina, Golubac na svom prostoru dobija jednu primerenu vrstu srednjoškolskog obrazovanja.

Dr. Nebojša Mijović,predsednik opštine Golubac / Foto: Screenshot / youtube

Pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije Aleksandar Pajić rekao je da se prilikom otvaranja odeljenja u Golupcu uvažile potrebe učenika i prvi put ove školske godine školu približili deci sa ovog područja.

Foto: Screenshot / youtube

Na otvaranju odeljenja Gimnazije u Golupcu izveden je i prigodan kulturno umetnički program koji su izveli Folklorni ansambl Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’ iz Golupca, profesori muzičke škole iz Požarevca i učenici Osnovne škole ,,Branko Radičević’’ iz Golupca.

TPKNEWS/M.L./Sat Tv

 

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker