Kletvom protiv poreske inspekcije (VIDEO)

Poruka koju je vlasnik fotografske radnje u tržnom centru “Kalca” postavio u izlog, ovih dana izaziva veliku pažnju prolaznika.

Foto: Južne vesti

Taj objekat je privremeno zatvoren zbog neevidentiranja prometa i neće raditi od 6. do 12. februara 2017. godine. Slično obeveštenje stoji gotovo na svim radnjama koje je zatvorila Poreska uprava, ali je vlasnik pomenute radnje u Nišu poreskim inspektorima poslao posebnu poruku.

“Gospode, onima koji zatvaraju radnje, zatvori kuću da nikad ne progledaju! Amin!”, piše u poruci.

“Zašto da me peče savest? Neka peče onoga ko je zatvorio, prvo onoga ko je dao nalog da se to radi. Čemu zatvaranje radnje na sedam dana? Neka me puste da ja radim i da platim kaznu, jer ja tom radnjom izdržavam porodicu”, kaže vlasnik radnje Nikola Hadži Nikolić.

Građani imaju drugačije mišljenje.

“Ma kakvi u redu, još stavio takav natpis između Bogorodice i drugog sveca”, kaže jedan od njih.

“Sedmostruki sam hadžija. Više od 100 puta sam bio na Hilandaru i tamo imam duhovnika i sve što ne mogu da uradim, ovako ja prepustim Bogu”, objašnjava vlasnik radnje.

Profesor Filozofskog fakuleteta u penziji Milivoje Jovanović, autor knjige o srpskim kletvama, podseća na tradiciju našeg naroda, koji kletvama, kako kaže, emotivno reaguje na nepravdu, pozivajući više sile.

“Sve dok ima povređenih ljudi, kletva će se pojavljivati, a ono što je važno jeste da ljudi veruju u njeno ostvarenje, jer bez toga ona gubi smisao”, objašnjava Jovanović.

Poruka upućena Poreskim inspektorima, koji su zbog neizdavanja fiskalnog računa zatvorili radnju, stajaće na tom izlogu najverovatnije do prvog radnog dana, ukoliko je ranije ne ukloni Komunalna policija.

TPKNEWS/RTS

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker