KAKO SE TROŠI NOVAC GRAĐANA: I Kučevo je dobilo interaktivni totem od 7 miliona?! (VIDEO)

Mnoge enciklopedije reč Totem tumače kao duhovno biće, sveti objekt, ili simbol koji služi kao amblem grupe ljudi, kao što je porodica, klan, loza ili pleme.

Foto: Promo

Predhodnih dana građani opštine Kučevo imali su priliku da na platou ispred pošte u Kučevu, uoče metalnu kutiju sa ekranom na kojoj se smenjuju slike Kučeva i okoline. Mnoge je taj objekat potsetio na veliki displej na benzinskim pumpama koji prikazuje cene goriva i razne proizvode naftnih kompanija.

Da li je totem između pošte i hotela Rudnik simbol ciljane privredne grane razvoja opštine Kučevo i simbol naprednjačko kumovsko-rođačkog klana koji hara Kučevom?

Od nadležnih iz Turističke organizacije Kučevo dobili smo informaciju da se radi o najinovativnijem interaktivnom totemu koji će omogućiti turistima da dođu do informacija o svim vidovima smeštaja, gastronomskoj ponudi, prirodnim i kulturno-istorijskim atrakcijama opštine Kučevo. Projekat je započet pre tri meseca a realizovan je pod imenom „Dostupnost informacija i turističkih kapaciteta opštine Kučevo“. Najviše nas je iznenadilo zašto niko od nadležnih ne spominje cenu interaktivnog totema?

U Velikom Gradištu ovakav interaktivni totem je postavljen  na početku šetališta kod Srebrnog jezera. Vrednost table sa softverom iznosi oko 7 miliona dinara i sredstva su obezbeđena od strane EU PRO programa.

Da li je opština Kučevo iz svog budžeta izdvojila 7 miliona dinara i uz to plaćala radnike TOK-a da rade na projektu tri meseca? Šta će građani Kučeva dobiti ovim projektom je pitanje za funkcionere opštine Kučevo? Ono što bi građani želeli da vide na interaktivnom totemu je kako se troši njihov novac? Koliko ih je koštalo dečije igralište, ozelenjavanje grada, popločavanje ulica i još mnogo toga…? Koliko iznose plate funkcionera? Koliko ima zaposlenih u zgradi opštine, javnim institucijama čiji je osnivač opština? Kako je u JKP Kučevo bez konkursa zaposlen predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Novica Janošević i pored njege još šesnaest partijskih „drugara“ koji su već počeli da obilaze građane i traže siguran glas za nastavak bezakonja koje vlada ovom opštinom? Koliko ima sklopljenih lažnih ugovora a na osnovu toga bez jednog minuta rada odbornici i njihove familije, uredno svakog prvog u mesecu odlaze na bankomat po nezarađeni novac? Godišnje se samo na lažne (ne)radnike potroši preko 23 milona dinara iz budžeta opštine Kučevo.

Dok građani muče muku kako da plate račune, kupe hleb i školuju decu, opštinsko rukovodstvo bahato troši novac na skupe i nepotrebne projekte od kojih imaju koristi samo oni i njihove interesne grupe. Beda i jad se oseća na svakom koraku a najgore je od svega što se još ne nazire kraj.

Svi koji žive u Kučevu i okolnim naseljima su složni u jednom, da su im prioritet radna mesta, pristojne plate i sigurna egzistencija za normalan život.

Interaktivni totem može informisati potencijalne turiste i sve one koji žele da se informišu o lepotama Kučeva ali sigurno građanima neće doneti pune novčanike i budućnost opstanka na svojim ognjištima.

(Dopisnik tpknews.com iz Kučeva)

PROČITAJ I

14 Komentari

  1. Bravo za tekst! Turista nema ni u najavi a bačeno je 60 hiljade evra za ništa. Jedini koji će imati koristi su kerovi lutalice koji već sada dižu nogu na “totem”

  2. Kompletan opštinski budżet je namenjen samo za potrebe Milogorca,kakav crni turizam može on da razvije,neka isplati prvo plate radnicima neka plati sve dažbine ,poreze komunalije pa da onda priča o nekakvom turizmu.

  3. Jedog dana i to vrlo skoro će u Kučevu biti više naprednjačkih jurišnika nego građana. Ako se građanstvo i dalje smanjuje ovim tempom, Vučićevi mezimci će da se glođu između sebe.

  4. Jadno, bedno i licemerno, naselja u opštini ostaju bez vode, kanalizacije ni u najavi, gas samo do Neresnice, optički kabl za normalan internet samo za 200 priviliegovanih u Kučevu, šta reći više, tupavi glasači u Duboki, Voluji i Radenki ostaju bez svega, kao i bez dece u školama, napredna kamarila je oterala sve što se moglo. ne znam čemu će isti da se nadaju kad ponovo glasaju za ovu bagru.

  5. Bezobrazluk koji nema granice. Gde to moze da kosta 7 miliona kad se cene na internetu krecu od 680 evra do 1300 evra sa sve softverom. Neko se debelo ugradio u ovo.

  6. Šta smo drugo i očekivali od nesposobnog Rajčića, bivšeg robijaša Mikića, preletača Kecmana, korumpiranog Janoševića i Petrovića uz komandu Milogorca i asistenciju neradnika iz Turističke organizacije koji se duplo namnožili od dolaska bande na vlasti.

  7. Kučevo je sve praznije i praznije, narod odlazi u potrazi za boljim životom a vlast samo neka se iživljava. Uskoro neće imati nad kim da se iživljavaju pa će početi da glođu sami sebe

  8. Ja cu i dalje da pijem kafu i da primam platu. Bas se rimuje. Znam da opstinska struktura sastavljena od kriminalaca krade pare iz budzeta ali ja s’tem nemam nista.

  9. Krade li krade naprednjačka bagra, dabogda im sve preselo. Oni su utuvuli u svojim glavama da su neko i nešto i da su nezamenljivi, a mogu otvoreno da im poručim da su u istoriji Kučeva najgora i najodvratnija vlast.

  10. Turistički savez Kučeva ne služi ničemu osim za udomljavanje političko rođačkih kadrova SNS Kučevo. Niko od njih nema koristi a šteta je ogromna.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker