Požarevljani novi rekorderi „Zgib zone“ (VIDEO)

Požarevljani, na takmičenju u zgibovima „Zgib zona“, koje je održano u nedelju, ubedljivo zauzeli prvo mesto sa najviše urađenih zgibova do sada – 13637 i tako oborili dosadašnji rekord Velikog Gradišta koji je imao 13454 zgiba.

Foto: Radio S

„Zgib zona“, nadmetanje koje je organizovao „Radio S“ širom Srbije, i koji je deo projekta Karavan „Duh mladosti“ sa ciljem podsticanja zdravih stilova života, sporta i sportskih aktivnosti, a Zgib zona Radija S, gradu sa najviše urađenih zgibova, poklanja renoviranje dečijeg parka ili sportskog igrališta, u nedelju 24. septembra gostovao je u Požarevcu.

Na spravi za zgibove na gradskom trgu u Požarevcu svako je imao priliku da učestvuje u nadmetanju za renoviranje sportskog igrališta ili dečijeg parka.

Požarevljani su uspeli da urade 13637 zgibova i tako ostavili iza sebe dosadašnjeg rekordera u zgibovima, Veliko Gradište.

Pomoćnica ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za strateško planiranje, Gabrijela Grujić rekla je  da okupljeni oko novog modela obrazovanja obrazovani mladi ljudi su “ono što nas čini jakim”.

“Poljoprivredna  škola nam je dala ozbiljan zadatak, šest profila, od koji je tri u dualnom modelu načina realizacije, ali imamo zadatak da još tri modernizujemo za sledeću školsku godinu, da bi naši mladi imali kvalitet kompetencije i da bi se odmah nakon formalnog obrazovanja i zaposlili”.

Ispred privredne  komore Srbije, Mirjana Kovačević, direktorka sektora za edukaciju navela je da je zadatak i uloga u razvoju dualnog modela stručnog obrazovanja  da grupa privrednika  prenosi znanje i drugima, te promoviš ovakav model stručnog obrazovanja.

Gradonačelnik Grada Požarevca, Bane Spasović otvorio je ovu manifestaciju i rekao da je uveren da će Požarevac poslužiti kao budući primer dobre prakse ovakvom obrazovnom sistemu. On je na kraju govoreći o takmičenju mladih u zgib zoni rekao “važno je učestvovati, ali bi dobro bilo najviše zgibova uraditi.”

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker