GOLUBAC: Otac usmrtio sina jedinca auto prikolicom vozeći u rikverc (FOTO)

U ponedeljak, oko 13:30 časova, u naselju Braničevo kod Golupca, dogodila se nesreća u kojoj je stradao Boban Radovanović (59), u delu svog salaša.

auto_prikolica-1
Kuća porodice Radovanović

Ova tragična nesreće se dogodila kada je Miloš Radovanović (78), vozeći unazad prikolicu prikačenu na auto, usled nestručnog rukovanja, priklještio sina Bobana uz stub ograde i tako ga usmrtio.

Kada je Bobanov otac video šta je uradio, on je sina odmah stavio u prikolicu kojom ga je udario i odvezao u Dom zdravlja, ali nažalost, lekari u Domu zdravlja mogli su samo da konstatuju Bobanovu smrt.

Policija je protiv Miloša Radovanovića podnela krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikom Gradištu, zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti. Za ovo krivično delo zakonom je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Kako saznajemo, Boban i Miloš su toga dana otišli do salaša, koji se nalazio nekolko stotina metara od porodične kuće, da donesu drva za ogrev.

nesreca-branicevo-3
Kapija na salašu kod koje se dogodila nesreća

– Kada su stigli do salaša Boban je izašao iz auta da otvori kapiju. Nakon što je otvorio kapiju Boban je stao pored kapijslog stuba. Njegov otac je manevrisao prikolicom kako bi prošao kroz kapiju. Pošto je kapija bila dosta ukoso u odnosu na prikolicu, Miloš je promašio ulaz i želeći da ispravi prikolicu, umesto kočnice pritisnuo je papučicu gasa, što je bilo kobno po njegovog sina koji se nalazio odmah iza prikolice pored stuba ograde. Prikolica je od siline ubrzanja poskočila i svom silinom udarila nesrećnog Bobana. Boban je od jakog zadobijenog udarca ostao na mestu mrtav.

nesreca-branicevo-2
Ljubica Radovanović, majka pokojnog Bobana

U kući porodice Radovanović danas su bili samo majka pokojnog Bobana, Ljubica (78), i rođaka Verica koja je čistila kuću i spremala je za sahranu.

Ne znam šta ću da radim, sin mi je nastradao, nema ga više – plakala je nesrećna žena. Jedva je imala snage da nam kaže da joj suprug nije tu, jer je otišao da dopremi telo njihovog sina zbog sahrane.

nesreca-branicevo
Komšija Dragomir Nedeljković

Bobanova majka Ljubica, od pokojnog Bobana, koji se razveo pre 7-8 godina, ima dva unuka od 22 i 20 godina, koji sa majkom žive u Golupcu. Njihov prvi komšija Dragomir Nedeljković, rekao je da se čudi ovoj nesreći, jer je Miloš ceo život bio vozač.

“Miloš je stekao penziju kao vozač “Bambija”, koji ovde ima svoj ogranak. I pored toga što je bio spretan vozač, eto šta se sada desilo”, rekao je Dragomir. Pokojni Boban završio je srednju mašinsku školu i radio je u hladnjači u Braničevu, a kad je ona propala, sa ocem se bavio poljoprivreom “Svi smo u šoku zbog Bobanove pogibije. Odlično sam ga znao, zajedno smo se družili kao momci. Bio je tih i dobar čovek”, rekao je Kristivoje Anđelković, nastavnik istorije u braničevskoj školi.

nesreca-branicevo-1
Nastavnik istorije Kristivoje Anđelković

Telo pokojnog Bobana u ponedeljak je prebačeno na obdukciju u požarevaku bolnicu. Narednog dana, u utorak, pošto je obdukcija završena, telo je predato njegovom ocu radi sahrane.

TPKNEWS/M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker