CELA SRBIJA POD METEO ALARMOM: Danas i sutra obilne snežne padavine, led i kiša

RHMZ upozorava na pojavu obilnih padavina danas i sutra u Srbiji, povećanje snega i pojavu ledene kiše.

Obilnije padavine danas se očekuju na jugu Srbije i na Kosovu i Metohiji od 4 do 8 cm, a tokom dana u višim predelima će doći do povećanja visine snega za oko 30 cm, ponegde i više, u nižim predelima centralne, jugozapadne i južne Srbije oko 15 cm.

Istovremeno, u nižim predelima na jugu sneg će mestimično prelaziti u kišu koja će se ledtiti pri tlu.

Zbog obilne kiše i snežnih padavina crveni meteo alarm će biti na sbazi u Jugoistočnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji, narandžasti u Jugozapadnoj, Zapadnoj i Istočnoj Srbiji, Pomoravlju i Šumadiji, dok će na severu na snazi biti žuti meteo alarm.

U ponedeljak se očekuje manje padavina, ali ce doći do daljeg povećanja visine snega, u nižim predelima na jugu sneg će povremeno prelaziti u kišu koja će se ledtiti pri tlu.

Prema prognozi za danas, biće oblačno sa snegom, uz formiranje i povećanje visine snežnog pokrivača. Na krajnjem severu Vojvodine uglavnom suvo.

U drugom delu dana sneg će na jugu zemlje ponegde prelaziti u kižu koja će se lediti pri tlu. Vise padavina se očekuje u centralnim, a obilne padavine u južnim krajevima Srbije i na Kosovu i Metohiji od 40 do 80 mm. Vetar slab i umeren, severoistočni i istočni. Jutarnja temperatura od -4 do 0, najviša dnevna od 0 do 3 stepena.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 17. januara, u većini dana oblačno i hladno, povremeno sa snegom uz povećanje visine snežnog pokrivača, značajnije u višim predelima.

U ponedeljak na jugu ponegde i sa kišom koja će se lediti pri tlu. Od utorka mestimično slab sneg. Samo se u petak očekuje umereno oblačno i suvo. Dnevna temperatura padu i biće u granicama proseka ili malo ispod proseka.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker