ODREĐEN PRITVOR UBICI IZ BOŽEVCA: Hicem iz pištolja usmrtio komšiju zbog međe

Više tužilaštvo u Požarevcu nakon isteka policijskog zadržavanja od 48 sati saslušala je Jagoša Rajića (70) iz Boževca kod Malog Crnića, koji je osumnjičen da je 8. septembra, oko podneva, hicem iz pištolja ubio svog komšiju Ljubišu Stojadinovića (59).

Njiva na kojoj se desilo ubistvo

Nakon saslušanja osumnjičenog sudija za prethodni postupak Višeg suda u Požarevcu uvažio je predlog nadležnog tužilaštva i pokrenulo je istragu protiv Jagoša Rajića zbog krivičnog dela ubistva, za koje je predviđena kazna od pet do 15 godina zatvora. Ujedno mu je određen pritvor do 30 dana kako ne bi uticao na svedoke.

Prema navodima iz krivične Rajić je osumnjičen da je u nedelju, nešto pre 12 časova, na jednoj njivi u okolini Malog Crnića, nakon kraće rasprave oko međe, zbog koje su se godinama sukobljavali, pucao iz pištolja u Stojadinovića i na licu mesta ga usmrtio.

Kako smo nezvanično saznali, pre toga je Stojadinović napao Rajića nožem i ubo ga njime u levu nadlakticu i grudi. Tada se Rajić, kako je kasnije rekao policiji, uplašio za život i izvadio nelegalni pištolj i pucao u komšiju, a onda pozvao policiju i predao se. Oni su ga odvezli u požarevačku bolnicu gde su mu nakon ukazane lekarske pomoći konstatovane lakše telesne povrede.

Inače, Ljubiša je bio nasilan čovek, više puta je pretio Jagošu. Ljubiša je već izvršio jedno ubistvo, pre 15 godina, kada je kocem ubio drugog komšiju zbog međe i odležao zbog toga 11 godina.

Jagoš je živeo sam jer je razveden, a materijalno je bio dobro obezbeđen, pošto je bio devizni pensioner. Inače, sin mu u okolini Berlina ima auto otpad i bavi se i gradnjom zgrada u saradnji sa jednim poznatim požarevačkim biznismenom, tako da koristoljublje oko njive nije bilo motiv ovog ubistva.

Ubijeni Stojadinović iza sebe je ostavio suprugu i četvoro dece koja rade u Austriji.

M. Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker