NOVA PREVARA HARA: Radnica Sberbanke u Požarevcu, prevarila i opljačkala klijenta

Sberbanka izgleda ne haje mnogo za bezbednost svojih klijenata, budući da u ekspozituri te ruske banke u Požarevcu i dalje radi službenica Biljana Kojadinović, koju zemljoradnik Milan Damnjanović (52) optužuje da ga je prevarila i opljačkala za 120.000 dinara.

On kaže da ga je Kojadinovićeva zvala telefonom, pretila mu i tražila od njega da sve što je ispričao za beogradski list „Alo!“ negira.

Ipak, Damnjanović ističe da nema toga ko može da ga ućutka i uplaši i da se neće smiriti dok mu ne bude bio vraćen i poslednji dinar koji mu je u toj banci skinut s računa.

– Biljana Kojadinović, koja mi je i uzela pare, pozvala me je zbog teksta u „Alo!“ i pitala me je zašto sam to ispričao. Tražila je od mene da sve negiram. Kazala mi je i da će zvati policiju jer, kako ona kaže, to nije tako, i zbog svega što sam ispričao ona može da izgubi posao. Rekla je da će banka i ona biti ocrnjeni. Samo sam joj rekao da mi vrati pare i da se miče od mene. Ne tražim ništa tuđe već svoje, hoću da mi budu vraćene pare koje su mi skidane s računa banke. Ne znam da li je još nekoga prevarila. Nisam čuo. Ja pošteno kažem kako jeste – navodi Damnjanović.

Damnjanović je za “Alo” ispričao da mu je službenica banke koju optužuje za krađu s papirima koje je potpisivao kako bi otvorio račun u banci podmetnula i da potpiše papir kojim joj daje ovlašćenje da s njegovog računa skine novac. Ona je to činila u više navrata skinuvši tako 120.000 dinara, iako je, kako tvrdi Damnjanovićev advokat, kodeksom banke zaposlenima zabranjeno da budu ovlašćena lica po računima klijenata i da podižu novac u ime klijenata i za njihov račun.

Damnjanović je ispričao da mu je službenica i priznala da mu je skidala novac s računa i da je to radila jer joj je bio potreban zbog privatnih problema i da će mu vratiti. Međutim, novac mu, kako Damnjanović navodi, nikada nije vratila. On se obratio i banci, ali su mu rekli da službenicu privatno može da tuži za pare koje mu nije dala.

RADNICI SBERBANKE I RANIJE PLJAČKALI KLIJENTE

Radnici Sberbanke i ranije su sumnjičeni za pljačke. Tako je krajem januara 2016. nekoliko službenika jedne beogradske filijale te banke uhapšeno zbog sumnje da su s računa penzionera skinuli čak 400.000 evra. Jedan od četvorice osumnjičenih za tu pljačku je falsifikovanjem lične karte jednog starijeg Beograđanina podigao svu njegovu ušteđevinu, uključujući i pripadajuće kamate. Veruje se da je ta velika prevara bankarskih radnika osmišljena onog trenutka kad je vremešni Beograđanin stavio na štednju 400.000 evra.

(Tpknews.com/Alo!)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker