EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO: Evo gde je puštena u rad prva 5G antena u opštini Petrovac na Mlavi? (FOTO)

21. juna 2019. gone, puštanjem u rad prve 5G bazne stanice u Srbiji u Naučno – tehnološkom parku Beograd, dovela je do pitanja da li ova tehnologija predstavlja opasnost po zdravlje.

Foto: TPKNEWS

Od početka pandemije korona virusa, ova tehnologija je već dostupna u nekim delovima opštine Petrovac na Mlavi, gde je i puštena u probni rad.

Prema nezvaničnim informacijama jel zvaničnih nema, na tri lokacije u opštini Petrovac na Mlavi, za vreme vanrednog stanja, prethodna generacija 4G mobilne telefonije, adaptirana je u 5G generaciju koja donosi višestruko veću brzinu prenosa podataka.

Tri Telenorova mobilna predajnika od kojih je jedan postavljen u samom centru Petrovca na Mlavi, na krovu zgrade u kojoj se nalaze prostorije JP „Pošta Srbije“, drugi na krovu zgrade “Euro mlina” u selu Kamenovo, i treći na krovu hotela u “Banji Ždrelo”, adaptirani su u 5G generaciju, od kojih je mobilna antena 5G na krovu hotela u “Banji Ždrelo”, već puštena u probni rad.

Ovu informaciju da je antena 5G mreže na krovu hotela u “Banji Ždrelo”, puštena u rad, potvrdilo je i par naših čitalaca. Oni su nam javili da svaki put kada se nalaze u blizini “Banje Ždrelo”, njihovi telefoni novije generacije imaju mogućnost da koriste signal 5G mreže.

Podsetimo dok se svetom širi virus koji je ranije bio nepoznat, množe se i teorije o tome šta ga je moglo izazvati i zašto neke zemlje naročito teško pogađa. Prema dosadašnjim saznanjima, koja još nisu konačno potvrđena, COVID-19 je potekao s jedne pijace ribe i svežeg mesa u kineskom gradu Vuhanu. Prvi slučajevi zaraze pojavili su se tamo krajem decembra, a samo mesec dana ranije Kina je pustila u rad svoje prve 5G mreže baš u tom megapolisu i u još nekoliko gradova širom zemlje.

Ljudi skloni verovanju da slučajnosti ne postoje, a posebno oni koji zaziru od tehnologije, počeli su da šire teoriju da je „novo zračenje probudilo virus”. Jedan od glavnih argumenata protivnika 5G, za koji su govorili da je štetan za zdravlje i pre nego što se pojavila korona, jeste da će mreža nove generacije brzog interneta raditi i na višim radio-frekvencijama nego što je sada slučaj.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker