BUDŽET BANKROT: Višečlanim porodicama u golubačkoj opštini, Crnogorac ukinuo dečji dodatak

„Daju nam na mostu, uzmu na ćupriji“. Ovako višečlane porodice iz golubačke opštine komentarišu najnoviju odluku stare-nove vladajuće SNS garniture da im obustavi isplatu dečjeg dodatka za treće i četvrto dete na neodređeno vreme.

Foto: Shutterstock/Privatna arhiva

Na predstavljanju projekta “Skok u budućnost 2027” u Beogradu, Vučić je istakao je da će majke za treće i četvrto dete dobijati više novca nego što su dobijale do sada i dodatne, posebne nagrade “da znaju da su ponos društva a ne da budu predmet ismevanja i kritika”.

Međutim, dok Vučić najavljuje jedno, njegovi lokalni SNS krimosi, posebno oni crnogoski došljaci kao što je i ovaj primer iz opštine Golubac, rade sasvim suprotno.

Naime, na sednici Privremenog organa opštine Golubac koja je održana 22. decembra 2023. doneta je Odluka da se majkama koje su rodile treće i četvrto dete od 01. januara 2024. obustavi isplata dečjeg dodatka na neodređeno vreme. Obrazloženje ove donete Odluke je, da je opština odmah nakon izbora bankrotirala.

Elem, za meštane ove male podunavske opštine nije nikakvo čudo da u lokalnom budžetu nema više para. S obzirom da je javna tajna doskorašnja donacija od 5 miliona dinara koju je iz lokalnog budžeta, Vučićev crnogoski došljak predsednik opštine Mijović Nebojša, uplatio za izgradnju crkve u njegovom rodnom mestu u crnogorskoj zabiti krša i kamena. Takođe, nakon završene izgradnje apartmana u Golupcu, sada mora da se završi kuća i apartmani na crnogorskom primorju.

Direktorka Centra za socijalni rad opština Veliko Gradište i Golupca Suzana Đorđević, kaže da nakon upućenih obaveštenja porodicama o donetoj odluci Privremenog organa opštine Golubac, javilo se više nezadovoljnih roditelja koji su od ovog meseca iznenada ostali bez dečjeg dodatka. Direktorka, takođe navodi, da joj nije jasna ovakva Odluka Privremenog organa opštine Golubac, s obzirom da novac za dečiji dodatak roditeljima država svaki mesec uplaćuje na račun lokalnih samouprava.

Po rečima direktorke Đorđević, nakon dobijene komunikacije o donetoj Odluci, nazvala je Mijović Nebojšu od koga je dobila kratak odgovor “nije tvoje da ti brineš o tome. U budžetu za to nema više para, a i nije moj problem što su one rađale đecu”.

Da podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić na predstavljanju projekta “Skok u budućnost 2027”, takođe je naglasio da je država “značajnim merama, poboljšanjem životnog standarda i ogromnom ulaganjem u novorođenčad”, uspela, posebno u siromašnijim sredinama Srbije, da promeni sliku upkupnog prirodnog priraštaja.

“Tako smo stopa ukupnog fertilitete, koja je bila 1,46, što je na ivici nestanka Srbije, podigli na 1,63, što je loše, ali najmanje loše u čitavom regionu. Naš je cilj da se ta stopa fertiliteta podigne na 1,75 do kraja 2027. godine”, kazao je predsednik Srbije, a da li je tako kako kaže predsednik, ostaje da prosudimo sami.

(I.M.S.)

PROČITAJ I

6 Komentari

  1. Savet svim porodicama koje su ostale bez dečijeg dodatka. Pozovite nezavisne novine i televiziju pa ćete uspeti da se izborite za ono što vam po zakonu pripada. Nemate se čega bojati. Neka vam primer budu svi oni koji su skupili hrabrost i javno progovorili o nepravdama koje trpe. A svi oni koji su glasali za ovu odluku odgovaraće kad tad. Dostojni su prezira jer to više nisu ljudi već najgora gamad koju je Golubac iznedrio.

  2. Neka roditelji pišu lično Vučiću i neka zaprete da više nikada neće ići na njegove prisilne mitinge i da neće više glasati za njega. To njegova sujeta neće izdržati. Mahnuće “spasilac” čarobnim štapićem i biće para.

    1. Jasno je da Vucic gleda samo svoj interes, a najveci mu je da vecno ostane na vlasti, jer mu Zabela visi nad glavom. Za glasove, odresice kesu. Odnosno, uzece novi kredit, koji ce generacije vrcati ili ce stampati novac bez pokrica u zlatu, pa ce se inflacija zahuktati kao devedesetih godina.

  3. Svi ste zdušno glasali za Mijovića i njegovu lopovsku kliku. E pa sad ćutite i trpite da vas jaše. Mi pametni odosmo iz ove ludare.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker