VIŠAK ZAPOSLENIH: Prave se spiskovi za otkaze

U javnom sektoru Požarevca višak je 114 zaposlenih, koji u decembru treba da napuste svoja radna mesta.

Najviše otkaza biće uručeno u JKP “Vodovod i kanalizacija” – 57, zatim u JKP “Komunalne službe” – 33, po deset u “Toplifikaciji” i “Ljubičevu” i osam u “Parking servisu”.

Što se tiče javnih ustanova, u Narodnoj biblioteci “Ilija M. Petrović” višak je četvoro, u Centru za kulturu troje, u Narodnom muzeju i Istorijskom arhivu po jedan zaposleni. Iako se rok za otkaze bliži, još uvek nisu poznati kriterijumi po kojima će direktori praviti spiskove “prekobrojnih”.

Ovi spiskovi moraju da se predaju Skupštini grada na usvajanje, uz novu sistematizaciju. U manjim ustanovama i preduzećima biće lakše odrediti prekobrojne, jer to mogu biti oni koji odlaze u penziju, ali će problema biti u većim preduzećima, kao što je “Vodovod”. Gradonačelnik Požarevca, Bane Spasović, ranije je najavio da će u postupku racionalizacije javnog sektora, najpre će se javljati “dobrovoljci”, a onda će se sačiniti spisak tehnološkog viška. Za njih će se napraviti socijalni program, a uzimaće se u obzir i da li se neko nalazi u socijalno zaštićenim grupama.

TPKNEWS/M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker