VELIKO GRADIŠTE: Predškolci u ulozi predsednika opštine (FOTO)

U posetu kabinetu predsednika opštine, Dragana Milića, dogovorenu prilikom prijema organizovanog tokom Dečje nedelje, stigla je danas mala delegacija Predškolske ustanove “Majski cvet“ u pratnji vaspitačica i direktorke, Slavice Jovanović.

dscn4490

Četvoro mališana, prilikom prethodne posete izrazilo je želju da vidi kako radi predsednik i čime se bavi. Sara, Vojin, Ana i Lazar dočekani su s velikim osmehom koji su uveliko opravdali. Predsednik im je pokazao svoju kancelariju, radni sto, pribor, suvenire i poklone, među kojima im je najinteresantnija ipak bila – fudbalska lopta. Usledilo je pitanje: “Kako si ti osvojio ove pehare, jesi nešto trenirao?“, a zatim konstatacija, “Ja treniram odbojku, ali se trener udao pa sad treniram kući..“! I tako se tepih u kancelariji predsednika opštine pretvorio u veselu igraonicu, pod budnim okom vaspitačica Katarine Milićev i Dragane Živković.

dscn4497

Neko vreme su pažljivo pratili kako predsednik radi, potpisuje dokumenta i telefonira te na kraju doneli zaključak: “Meni se čini da uopšte nije teško šta radi predsednik, on može da se igra loptom kad hoće!“ i “Mnogo radi, stalno se šeta, priča telefonom…“. Kada im je predsednik objasnio kako rade opštinske službe, mala Sara je rekla: “Znam, finansije su kao grupa ‘Cvrčak’ u banci gde mama i tata nose pare da štede za mene!“.

dscn4519

Kako u vreme ove posete nije bilo stranaka kod predsednika, mališani su sami preuzeli njihove uloge. Svi su isprobali predsedničku fotelju, a onda krenuli na “posao“. Mala predsednica primala je građane, pričalo se o “problemima na poslu, povišici plate…“, rešavalo se i pitanje neke krađe jer predsednik je tu i “da donese presudu“. Opštini su, kao plan za budućnost, ostavili svoje crteže i ideje na flipčartu.

dscn4513

Pred polazak, donete su odluke – kada porastu neko će biti načelnik, neko predsednik opštine, a neko i predsednik države.

dscn4529

TPKNEWS/SOVG

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker