POŽAREVAC: Za ubistvo Violete Mladenović (19) iz Kučeva, samo šest godina zatvora!

Viši sud u Požarevcu osudio je Miroslava Kostića (24) iz Petrovca na Mlavi na šest godina zatvora, zbog teškog dela protiv opšte bezbednosti i nedozvoljenog držanja oružja.

violeta-mladenovic-miroslav-kostic
Violeta Mladenović (19) / Miroslav Kostić (24)

Miroslav Kostić (24) iz Petrovca na Mlavi, koji je pre 13 meseci automatskom puškom smrtno ranio svoju devojku Violetu Mladenović (19), pravosnažno je osuđen na šest godina zatvora, ali ne za pokušaj ubistva, već za teško delo protiv opšte sigurnosti i nedozvoljeno držanje oružja! Ova presuda doneta je na osnovu sporazuma između Višeg javnog tužilaštva i optuženog, tako da na nju neće biti uložene žalbe, zbog čega je ona postala pravosnažna.

Kostić je prvobitno bio osumnjičen za ubistvo u pokušaju, ali je kasnije ovo delo prekvalifikovano u blaže, pošto je prihvaćena njegova odbrana da je automatska puška slučajno opalila. Ova tragedija dogodila se u noći između 27. i 28. oktobra prošle godine, u Miroslavljevoj porodičnoj kući u Petrovcu, u koju je mesec dana pre toga došla da živi i njegova devojka Violeta, rodom iz Kučeva.

Prema izjavama optuženog, njih dvoje su se otimali oko automatske puške, kada je ona slučajno opalila i pogodila Violetu. Ona je najpre prevezena u petrovačku bolnicu, ali je ubrzo, zbog teškog stanja, hitno prebačena u beogradski Urgentni centar, gde je podlegla povredama dva meseca posle ranjavanja. S obzirom na to da su se njih dvoje otimali oko oružja čudno je to što je metak ušao kroz grudni koš i izašao kroz desni kuk.

U Urgentnom centru u Beogradu, Violeta je više puta operisana, jer je imala tešku povredu unutrašnjih organa, pošto joj je metak prošao kroz stomak. Nažalost, i pored svih napora lekara, ona je pala u sedmodnevnu komu iz koje se više nije probudila.

Kuća porodice Kostić u kojoj je Violeta ranjena
Kuća porodice Kostić u kojoj je Violeta ranjena

Ovaj slučaj policiji je prijavio komšija porodice Kostić čim je, jedan sat iza ponoći, začuo pucanj. U njihovoj kući tada su bili samo Miroslav i Violeta, jer su njegova majka, očuh i sestra bili odsutni. Miroslav je uhapšen odmah po dolasku policije, koja mu je odredila zadržavanje od 48 sati i protiv njega podnela krivičnu prijavu za pokušaj ubistva. Međutim, kasnije je ovo delo prekvalifikovano u blaže – u teško delo protiv opšte sigurnosti.

Nakon istrage, Miroslav je optužen i za nedozvoljeno držanje oružja, jer je imao automatsku pušku, čije je posedovanje zabranjeno. Za oba dela za koja je bio optužen, zakonom je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora. Ceo postupak završio se nagodbom optuženog i Višeg tužilaštva, pa je on osuđen na šest godina robije. Ukoliko se bude primerno vladao, na slobodu može da izađe nakon izdržane dve trećine kazne, odnosno nakon četiri godine zatvora.

Neposredno posle tragedije, neke komšije porodice Kostić rekle su medijima da je Miroslav od ranije poznat policiji, jer je boravio u maloletničkom zatvoru, zbog razbojništava i krađa.

TPKNEWS/Agencije

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker