UZ PRISUSTVO DELEGACIJE IZ RUSIJE: U Velikom Gradištu osvešten grob Ruskog Kozačkog generala (FOTO)

21. novembra 2019. godine, novi članovi udruženja svesrpski Kozaci, položilo je zakletvu u manastiru Tumane uz prisustvo glavnog Atamana svesrpskih Kozaka pukovnika Slavoljuba Stojanovića, gostiju iz Rusije i predstavnika lokalne uprave Krasnodovske oblasti.

Foto: TPKNEWS

Nakon svečanog čina polaganje zakletve novih članova, u Velikom Gradištu je održan parastos i osveštavanje grobnog mesta Ruskog Kozačkog generala IPPOLITA IVANOVIC UGLIČININA, a koji je rehabilitan od strane atamana iz Velikog Gradišta, Radoslava Živkovića. Inače, ataman Radoslav Živković je obnovio crkvicu na groblju u Velikom Gradištu i grob Ruskog Kozačkog generala.

Ovom svečanom događaju i velikom humanitarnom činu, prisustvovali su i predstavnici lokalne samouprave opštine Veliko Gradište, na čelu sa zamenikom predsednika opštine Slađanom Markovićem.

Po završetku parastosa i osveštavanja spomenika, Ruska delegacija je sa lokalnom samoupravom prisustvovala svečanom ručku gde su potpisane povelje o saradnji i bratimljenju između svesrpskih Kozaka i Kozaka iz Rusije.

Delegacija Rusije iz lokalne samouprave grada Gelendźik, bila je na prijemu u skupštinu Opštine Veliko Gradište, gde je dogovoreno moguće bratimljenje ove dve opštine.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker