ZAVRŠENA REGIONALNA PREZENTACIJA: U Braničevskom okrugu više neće biti kuća bez adrese i broja

Tokom nedavne regionalne prezentacije projekta pod nazivom “Ažuriranje adresnog registra u Republici Srbiji”, koja je u Požarevcu organizovana za predstavnike lokalnih samouprava iz Braničevskog, Podunavskog i Pomoravskog okruga, najavljeno je da će do sredine naredne godine sve kuće u Srbiji imati istaknute nazive ulica i tačno obeležene brojeve.

– Ovaj projekat je od velikog značaja posebno za oko tri miliona ljudi u Srbiji koji dosad nisu imali adresu ili je ona bila netačna. Planirano je da kompletan projekat bude završen do oktobra, ali mi ćemo posao okončati i ranije, najverovatnije u junu. Inače, na elaboratu za sprovođenje projekta radi tim od 30 mladih eksperata koje je angažovao Republički geodetski zavod – istakla je viši savetnik u kabinetu predsednika Vlade Svetlana Jovanović.

Do kraja godine će, inače – u organizaciji Republičkog geodetskog zavoda, ministarstava državne uprave i lokalne samouprave, te građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture – biti održano ukupno deset regionalnih prezentacija.

Projekat predviđa da lokalne samouprave najpre preuzimaju elaborate, zatim posebno formirane komisije daju imena ulicama, a Republički geodetski zavod određuje kućne brojeve. Po završetku ovog posla, svi državni organi u Srbiji će koristiti jedinstveni adresni registar, koji će se centralizovano voditi i ažurirati…

Predsednik Skupštine u Požarevcu Bojan Ilić je najavio da će imenovanje ulica na području grada sprovoditi posebna komisija…

M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker