RATARI I STOČARI DANAS NA PREGOVORIMA: Ili ispunjenje zahteva ili blokada svih puteva u Srbiji

Više udruženja stočara i prizvođača mleka najavilo je danas mogućnost novih protesta i blokada puteva od 16. maja, ukoliko pregovori s Vladom Srbije o njihovim zahtevima ne budu uspešni.

Foto: Beta

U dopisu Vladi Srbije i Ministarstvu poljoprivrede naveli su da traže subvencije po hektru od 35.000 dinara za sve prijavljene površine i premije za mleko od minimalnih 20 dinara po litru.

Traže, između ostalog i da se referentna cena ratarskih kultura izjednači sa cenama na robim berzama u Budimpešti, kao i regres za mlečne krave u iznosu od 40.000 dinara po grlu.

Zahtevaju i regulisanje uvoza mleka i mlečnih proizvoda putem prelevmana kao i da bude ukinuta naknada za odvodnjavanje.

U dopisu Ministarstvu unutrašnjih poslova najavili su da, s obzirom da, kako su napisali, pregovori s Vladom ne idu željenim tokom da „postoji mogućnost da dođe do protesta i blokada puteva od 16. maja u celoj Srbiji“.

Zahteve Vladi Srbije, kao i obaveštenje policiji, uputilo je sedam udruženja.

(Tpknews.com/Beta)

3 Komentari

  1. A влада даје оставку и испадне ненадлежна за такве и остале ствари, после пролази пар месеци до избора, па после неколико месеци до избора нове….значи минимум годину дана унапред неће се ништа решити.

  2. Ovaj put nedajte da Vas Vučić obrati pa da opet glasate za njega. Ima u ovom narodu još uvek časnih i poštenih ljudi samo im treba dati šansu da pokušaju da spasu šta se spasti može.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker