PU “MAJSKI CVET”: Decu izbacuju iz vrtića zbog dugova?

Zbog neizmirenih računa pojedinih roditelja prema predškolskoj ustanovi „Majski cvet” u Velikom Gradištu, moguće ispisivanje dece iz vrtića.

Direktor PU „Majski cvet“ obaveštava roditelje koji imaju neizmirene dospele obaveze, a po ugovoru čl. 3 tačka 10. imaju obavezu da do 20. u mesecu izmire dugovanje za prethodni mesec, neće potpisati ugovor za radnu 2017/18 godinu, što povlači da dete neće krenuti u vrtić od 04.09.2017. godine dok u potpunosti ne izmire dugovanje.

Ugovori će se potpisivati do 10. septembra 2017. godine.

Ispisivanje dece isključivo je u nadležnosti direktora predškolskih ustanova jer se i ugovori o boravku dece potpisuju između korisnika usluga, odnosno roditelja i predškolske ustanove.

Predškolskа ustаnovа može jednostrаno rаskinuti ugovor, uz otkаzni rok od 15 dаnа, u slučаju dа roditelj ne izvrši uplаtu u ugovorenom roku i ne dostаvi dokаz o uplаti. U slučаju problemа sа nаplаtom dugovаnjа, nаkon usmenih opomenа, predškolske ustаnove, uglаvnom, roditeljimа treba da dostаve pisаni Poziv zа izmirenje dugа u određenom roku, а аko ne postupe – opomenu pred utuženje, а ponekаd i poslednju opomenu pred utuženje, zаtim obаveštenje o jednostrаnom rаskidu Ugovorа i ukoliko i po tome ne izmire dug, podnose tužbu sudu.

TPKNEWS/M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker