PREVARENI RADNICI ZZ KLENJE: Osnovni sud u Velikom Gradištu “leglo nerada i korupcije”

Iz silosa koji se nalaze u Zemljoradničkoj zadrugi Klenje, u opštini Golubac, nestalo je preko 40 vagona pšenice, predatih od strane poljoprivrednih proizvođača.

Osnovni sud u Velikom Gradištu

– Za vreme direktovanja Zemljoradničkom zadrugom Klenje, Momčilo Nastasijević iz Dušmanića, uspeo je da proda svu pšenicu i proćerda, u sve drugo sem u ulaganja u održavanje Silosa i Mlina, kao i zarade radnicima koji su primali ispod minimalca, a novac je zadržao za sebe. Kad je ispraznio sve račune u bankama brže-bolje je protiv zakonito izdao Silose u zakup za 150 i više hiljada dinara, mesečno. Kad je to odradio, podnosi odmah ostavku, jer je uspeo preko svojih veza (doktora) da tobože stekne invalidsku penziju, iako u životu nije podigao ništa teže od noža i viljuške – , kažu bivših radnici ove Zemljoradničke zadruge.

Kako su kazali za TPKNEWS “državni organi na ovoliki manjak ne reaguju, trebalo je možda mnogo veći da bude”.

Prevareni radnici su podneli tužbe Osnovnom sudu u Velikom Gradištu za zaostala primanja i razlike, kao i za nezakonit otkaz. Međutim, sudije ne zakazuju ročišta iako je sudski veštak obavio svoj deo posla, obračunavši za sve radnike. Pojedine sudije nisu ni posle godinu dana od predaje tužbe zakazale ročišta za uzimanje izjava od radnika po podnetoj tužbi.

Isto tako, Javni tužilac posle podnete Krivične prijave protiv Momčila Nastasijevića od strane radnika, iako isti su dali izjave inspektoru u P.S. Golubac, koje su zatim prosleđene Javnom tužiocu, ne donosi nikakve zaključke ili rešenje.

Sa radom Osnovnog Suda u Velikom Gradištu i Javnog tužioca, bivši radnici ZZ “Klenje” su nezadovoljni, jer i pored tolike predate dokumentacije, postupak je suviše spor, nikakav.

S obzirom da prevareni radnici smatraju da je Osnovni sud u Velikom Gradištu “leglo nerada i korupcije”, u narednim danima posetiće Ministarstvo pravde u Beogradu i upoznati ih sa ovim sporom, i ujedno predati svu dokumentaciju koju poseduju.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker