ČVARAK FEST: Požarevljani sveobuhvatni pobednici u “čvarkajadi” (FOTO)

U mestu Mužlja kod Zrenjanina održano je po deveti put Međunarodno takmičenje u pravljenju čvaraka pod nazivom “Čvarak fest” za 2020. godinu gde su učestvovali takmičari iz Srbije, Mađarske i Rumunije.

Foto: M.V.

Organizator ovog takmičenja je bilo Udruženje porodičnih gazdinstava “Klaster Fokus” i nekoliko civilnih udruženja a, organizacija je bila izuzetno uspešna.

Ove godine se predstavio rekordan broj učesnika, bilo je prijavljeno 57 takmičara a oboren je rekord u poseti gde je bilo prisuto oko deset hiljada posetilaca. Izlagani su razni proizvodi a najveće interesovanje je vladalo kod takmičenja za pripremanje i predstavljanje najboljeg čvarka na festivalu. U žiriju je bilo šest profesionalnih kulinara iz Srbije, Mađarske i Rumunije. Na ovogodišnjem takmičenju u pravljenju, topljenju čvaraka prisustvovao je i Ištvan Pastor predsednik Mađara u Srbiji, kao predsednik skupštine AP Vojvodine.

Po prvi put ove godine na ovakvoj jedinstvenoj manifestaciji, učestvovao je i Kulturno – izdavački centar “Srpska kuća” iz Požarevca koju su predstavljali, Bratislav Bata Golić Direktor i Svetlana Golić. Oni su takođe predstavljali i prezentovali svoj grad Požarevac. Kapiten pobedničke ekipe iz Požarevca, Bata Golić kaže da su na ovo takmičenje otišli da se druže i da se predstave posetiocima sa svojim iskustvom u kulinarstvu jer su imali zadatak da se na svoj način predstave u pravljenju, pečenju ili topljenju čvaraka.

– Na manifestaciji je bilo potrebno i aranžirati proizvod i predati ga u komisiju na ocenjivanje. Nismo očekivali neku nagradu pored toliko iskusnih i mnogobrojnih takmičara – ističe Golić.

Po završetku takmičenja i predatih uzoraka žiri je proglasijo pobednike. Predstavnici “Srpske kuće” iz Požareva na čelu sa direktorom Bratislavom Golićem, nisu ni očekivali da će posle druge i treće nagrade da izvuku broj 10 za sve ukupnog pobednika na ovogodišnjem takmičenju “Čvarak festa” 2020 u Mužlji. Komisija je jednoglasno odlučila da titulu najboljeg pripremljenog čvarka ponese Kulturno – izdavački centar “Srpska kuća” iz Požarevca, gde je dodeljen pehar za pobednika i mnogobrojne nagrada od sponzora.

– Gospodin Ištvar Pator je bio oduševljen kvalitetom pripremljenih čvaraka. Ekipa “Srpske kuće” kao sve ukupni pobednik dobila je mnoge pohvale od žirija, organizatora i publike tako da je pobednički pehar došao ove godine u grad Požarevac, a pozvani su i da sledeće godine brane titulu u spremanju čvaraka na Međunarodnoj manifestaciji “Čvarak fest” u Mužlj – , poručio je kapiten pobednika Bata Golić.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker