OVAKO VUČIĆ GOVORIT PARUSKI: Pogledajte kako Vučić u susretu sa Putinom u Moskvi govori ruski! (VIDEO)

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin istakao je da su, zahvaljujući zajedničkim naporima, Srbija i Rusija poboljšale situaciju u trgovini.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić kaže da je uveren da će biti moguće uvećati trgovinsku razmenu i poboljšati ekonomske odnose dve zemlje.

Putin je u kratkom obraćanju, pre nego što su razgovori nastavljeni iza zatvorenih vrata, istakao da se nada da će se odnosi dve zemlje razvijati pozitivno i u duhu prijateljstva, kao i do sada.

“Zahvaljujući zajedničkim naporima, situacija se menja u našim trgovinsko-ekonomskim odnosima. U prošloj godini smo zabeležili mali porast obima trgovinske razmene, oko dva procenta. To nije mnogo, ali je ipak porast, i taj porast ostvaren je zahvaljujući naporima vaše vlade da se poveća isporuka robe iz Srbije u Rusiju”, naveo je Putin.

Ukazao je na to da u toj razmeni postoje vodeći sektori, i da je porast poljoprivrednog izvoza u Rusiju bio oko 40 odsto.

“Imamo zajedničke projekte i oni se dobro razvijaju, pre svega u sferi energetike. Naravno, to ćemo danas zajedno razmotriti”, napomenuo je Putin.

“Mi znamo da će uskoro u Srbiji biti održani predsednički izbori. Uvereni smo da će u današnjoj Srbiji ti izbori biti organizovani na najvišem nivou, pre svega zahvaljujući naporima vaše vlade”, rekao je Putin Vučiću.

Ukazao je na to da će se, bez obzira na razvoj političke situacije, odnosi dve zemlje razvijati.

“Kako god da se bude razvijala politička situacija, nemamo ni najmanju sumnju u to da će se odnosi naših zemalja razvijati pozitivno i u duhu prijateljstva koje je građeno i negovano tokom prethodnih decenija”, rekao je Putin.

Ruski predsednik je poručio da bi sa Vučićem želeo da razmotri i situaciju u regionu, jer se po nekim spoljnim pokazateljima čini da se situacija zaoštrava.

Vučić: Hvala na podršci suverenitetu i teritorijalom integritetu Srbije 

Premijer Vučić se zahvalio na gostoprimstvu i podršci teritorijalnom integritetu Srbije.

“Hvala Vam za veoma dobar prijem, želim da Vam kažem da treba da zahvalimo Vama lično i Vladi Ruske Federacije za podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije. Kako ste već rekli, uveren sam da ćemo uspeti da povećamo obim trgovinske razmene i ekonomske saradnje”, naveo je premijer.

Istakao je da je važno razmotriti situaciju u regionu, što je veoma važno za Srbiju i Rusiju.

“Meni je veoma važno da kažem da, kao što znate, mi ostajemo privrženi očuvanju svog suverenita, nacionalne nezavisnosti i vojne neutralnosti. Hvala još jednom za Vaše prijateljstvo i uveren sam da će se naši odnosi razvijati najvišem nivou”, napomenuo je Vučić.

Srpski premijer je nakon sastanka sa Vladimirom Putinom novinarima rekao da očekuje dolazak novih ruskih kompanija u Srbiju.

Ranije danas, portparol Kremlja Dmitrij Peskov najavio je da će Putin i Vučić razgovarati o daljem razvoju strateškog partnerstva između dve zemlje, o njihovim ekonomskim vezama i o drugim pitanjima.

Današnji sastanak je deseti susret Vučića i Putina.

U Rusiju su sa premijerom Vučićem doputovali i ministar odbane Zoran Đorđević i ministar za rad, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin.

Oni će kasnije učestvovati na proširenom sastanku delegacija dve strane.

TPKNEWS/Agencije

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker