MARATONSKI PROJEKAT: Obilaznice oko Kostolca ove godine!

Gradnja obilaznice oko Kostolca, duge šest kilometara, započeta je još pre 13 godina, ali do danas nije završena uprkos brojnim obećanjima republičkih i lokalnih funkcionera.

Za ovaj posao iz tadašnjeg Nacionalnog investicionog plana bilo namenjeno 225, a iz budžeta Požarevca – čija je Kostolac gradska opština – 105 miliona dinara, od kojih je deset isplaćeno na ime eksproprijacije.

Obilaznica oko Kostolca

Pre šest godina je nastavak radova doveden u pitanje zbog hapšenja 15 osoba koje su se sumnjičile da su za oko šest miliona evra oštetile budžet Srbije i Požarevca, te institucije uključene u gradnju obilaznice i još nekih puteva…

Sada gradonačelnik Bane Spasović najavljuje konačni završetak obilaznice, jer je lokalna samouprava započela pregovore sa državom. „Dosad smo rešili sva sporna imovinsko-pravna pitanja i lokalna samouprava će, ako bude neophodno, zajedno sa državom finansirati preostale radove koji bi trebalo da budu okončani ove godine. Inače, procenjuje se da će završetak posla koštati oko 60 miliona dinara jer, pored ojačavanja postojećeg asfalta na trasi od pet i po kilometara, koja ima samo takozvani habajući sloj, valja “pokriti” i preostali, zemljani deo puta”, objašnjava Spasović.

Kada obilaznica bude završena, kamioni, autobusi i teška mehanizacija koja saobraća prema termoelektranama i kopovima će, konačno, biti preusmerena izvan Kostolca, Klenovnika i Ćirikovca, što će smanjiti zagađenje u ovim naseljima.

M.V.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker