Ministar Šarčević obišao radove u osnovnoj školi u Velikom Gradištu

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević obišao je radove na novom objektu Osnovne škole „Miša Živanović“ u Srednjevu i Srednju školu „Milije Vasić“ u Velikom Gradištu, navodi se u saopštenju.

Foto: Ministarstvo prosvete

Kako se ističe u saopštenju Ministasrtva prosvete, Šarčević je ocenio da je Veliko Gradište primer dobre saradnje lokalne samouprave i Ministarstva prosvete.

„Danas smo razgovarali o mogućnostima ulaganja u infrastrukturu, odnosno, kako da pomognemo kada se završi objekat osnovne škole u Srednjevu. Bilo je reči i o mreži škola i dualnom obrazovanju imajući u vidu da Veliko Gradište ima dobar turistički potencijal“, rekao je Šarčević.

On je istakao da će nova mreža škola i uvođenje jednosmenskog rada pomoći najviše opštinama poput Velikog Gradišta, jer će učenici moći da se u školi i posle nastave bave sportom i dodatnim aktivnostima, dok će drugi objekti moći da se koriste za đački turizam i ekskurzije.

Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić rekao je da ta opština ulaže u obrazovanje, jer smatra da taj novac predstavlja investiciju, a ne trošak.

„Najbolje učenike nagrađujemo laptop računarima, sportskom opremom, pomažemo im da idu na takmičenja, a njihovi dobri rezultati i uspeh vide se prilikom upisa na fakultet“, kazao je on.

(Danas)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker