MEŠTANIMA GRADIŠTA PREKIPELO: “Smrad koji dolazi sa farme svinja više ne možemo trpeti!”

Na poziv meštana iz ulice Žike Popovića iz Velikog Gradišta uputili smo se u spomenutu ulicu kako bi iz prve ruke čuli njihove probleme koje više ne mogu trpeti. Naime, neugodan miris širi se mestom, a u to smo se i sami uverili tokom razgovora.

Ulaz na farmu

Dragiša Živanović, koji živi nadomak ove inprovizovane farme rekao je kako je problem s mirisima krenuo od pre jedno par godina. – Situacija se intenzivira iz godine u godinu i sad je došlo do trenutka kad to više nije podnošljivo. Živim na mestu gde taj miris osećam svakog jutra i svako veče, i taj smrad svi mi u okruženju trpimo svakodnevno –, priča nam Dragiša.

Sve dosadašnje žalbe meštana izgleda da su uzaludne, ništa se ne menja. Ispada da farma koja je prijavljena kao sušara mesa radi po svim zakonima. – Smrad koji iz nje dolazi ne može više da se podnosi. Pogotovo to nije dobro za malu decu i starije ljude. Uveče ne može da se sedi napolju od tog smrada. Ne smemo ni prozore da otvaramo jer na u kućama zasmrdi kao da smo u javnom toaletu ili svinjcu, i taj smrad nekada se oseća i do 3 sata ujutru  –, kazao je Petrović i dodao da se farma nalazi na 30 metara od prvih kuća i 50 metara od reke Pek. U letnjem periodu smrad se oseća skoro ceo dan skoro u celom Gradištu, a najjače u večernjim satima.

Unutrašnji deo

Dolina d.o.o.(poslovna jedinica za preradu mesa Veliko Gradište) počela je sa radom pre jedno više od deset godina. – U početku je bilo mali broj svinja u njoj, tako da se smrad skoro uopšte nije ni osećao. Međutim, u poslednjih par godina, oni su u veoma lošim uslovima počeli da gomilaju u veoma malom prostoru od 300 do 500 svinja –, priča Dragiša.

Meštani su pokrenuli peticiju i do sada su prikupili dosta potpisa. Prikupljene potpise peticije predaće opštini Veliko Gradište.

M. Lalić

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker