JURIŠ TRAKTORIMA NA POŽAREVAC: Poljoprivrednici Braničevskog okruga najavili novu blokadu

Nakon protesta upozorenja koji je održan u sredu 2. februara na kojem je prisustvovalo oko 200 traktorista, UPP “Stig” sa poljoprivrednicima iz celog Braničevskog okruga je najavio novi protest i blokadu.

Protest ratara u Požarevcu Foto: N1

Kako su naveli u saopštenju, novi protest sa blokadom saobraćaja od sat vremena će se održati u četvrtak, 10. februara 2022. godine, sa početkom u 09.00 časova u mestu Bratinac.

Traktori će proći istom trasom kroz Požarevac i nastaviti ka auto-putu. Blokada saobraćaja će početi u 10.00 časova ispred mosta na Moravi kod NR pumpe.

Podsetimo, nekoliko stotina poljoprivrednika Braničevskog okruga u sredu 2. februara, nakon propalih pregovora sa državom, je protestvovalo zbog visoke cene mineralnih, pre svega, azotnih đubriva, koje je poskupelo 300 odsto.

Udruženje poljoprivrednika „Stig“ zajedno sa stotinak poljoprivrednika traktorima su prošli kroz centar Požarevca i nastavili do Moravskog mosta, gde su na kratko blokirali saobraćaj.

Na ovaj način skrenuli su pažnju na sebe i nezadovoljstvo zbog visokih cena đubriva.

Oni su tada istakli da je to bio samo protest upozorenje, i najavili da nastavljaju sa novim protestima i blokadom saobraćaja do ispunjenja zahteva.

PROČITAJ I

3 Komentari

  1. Vučiću je važniji Beograd na vodi i stvaranje mafijaške države nego poljoprivrednici. Za deset godina njegove vladavine skoro da je uništio poljoprivredu. Subvencije po hektaru su najniže u Evropi a nafta i repromaterijali najskuplji u Evropi.

  2. Apsolutno podržavam poljoprivrednike iz cele Srbije! Normalno je da protestuju i blokiraju puteve!
    Nažalost,neće uspeti ništa da urade,jer SNS kriminalni kartel vlada!
    Sugerisao bih poljoprivrednicima da promene kulture na svojim njivama,na primer umesto GMO žita,neka zaseju Speltu,nije.već prinos,ali je viša otkupna cena i neka đubrenja! Umesto suncokreta,bundeve za proizvodnju ulja,itd,itd!!!!
    Pored toga,mogu da promene kompletne trenutke agrotehničke mere,tako da mogu prehranu biljnih kultura da rade organskim preparatima i preparatima za biodinamičku proizvodnju! Na primer umesto “mineralnog” đubriva,da uzmu 5 kg koprive, potope u bure sa vodom,mešaju drvenom daskom i to oko 2 sata,zatim vodu iz bureta sipaju u prskalicu,pa na njivu,isprskaju njivu,a koprivu koja je ostala,ponovo ubace u bure puno vode,ostave da odstoji mesec dana i onda imaju koncentrat za ponovno đubrenje!
    Ima još puno zamena za “mineralna đubriva”,ali nikoga to ne interesuje,nažalost!

    U suštini, bukagije i LUSTRACIJA za sve vlastodršce-kabadahije i tajkune-lopine!!!

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker