U MINUT DO DVANAEST: “Dveri” iz Petrovca i Požarevca pozivaju na protest podrške Bošku Obradoviću

Ispred Skupštine opštine Petrovac na Mlavi, u minut do dvanaest, članovi “Dveri” iz Petrovca na Mlavi organizovali su danas skup podrške Bošku Obradoviću.

Foto: Privatna arhiva

Povodom štrajka glađu predsednika Dveri Boška Obradovića koji je otpočeo u nedelju 10. maja 2020. god. i njegovog “zahteva za odlaganje izbora 21. juna i za ozbiljnim političkim dijalogom kako bi se prevazišla politička kriza u zemlji”, saopštnjem se javnosti obratio se i gradski odbor tog pokreta u Požarevacu.

U saopštenju se izražava zabrinutost za zdravlje Boška Obradovića, iako se on za sada oseća dobro, jer “je on, pre svega, otac, suprug, sin i brat, a tek onda i opozicioni političar”.

– Taj čin njegova je lična žrtva i breme koje je poneo umesto svih nas, građana Srbije, u borbi za demokratsku i suverenu Srbiju. To je žrtva koja treba da doprinese prevazilaženju krize koja je nastala neodgovornom politikom vladajućeg režima. Izbori zakazani za 21. jun su antiustavni, nedemokratski i zdravstveno nebezbedni. Zahtevamo od predstavnika vlasti da se započne sa ozbiljnim političkim dijalogom i da time prestanu razlozi za štrajk glađu Boška Obradovića – kaže se u saopštenju.

GrO Dveri Požarevac zatražio je i da Ustavni sud hitno reaguje na protivustavne izmene izbornih zakona 40 dana pred izbore i poništi započeti proces, čime bi izbori bili pomereni, čime bi se “smirile narasle tenzije i građanske sukobe i otvorilo put za normalizaciju političkog života u Srbiji”.

– Pozivamo sve građane, sveštenstvo, celu akademsku zajednicu, intelektualce, sportiste i sve druge javne ličnosti da podrže borbu za poštovanje Ustava, odlaganje protivustavnih i zdravstveno nebezbednih izbora, očuvanje teritorijalnog integriteta i za dogovor umesto građanskih sukoba. Boško Obradović u toj borbi nije sam, tu je ceo pokret Dveri i svi građani koji žele da se bore za demokratsku Srbiju protiv režima Aleksandra Vučića – kaže se u saopštenju.

U saopštenju se takođe daje podrška i mirnom i nenasilnom, “ gandijevski protest koji je najavljen za nedelju, 17. maj u 17 časova ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu” kao podrška narodnim poslanicima Bošku Obradoviću i Ivanu Kostiću koji štrajkuju glađu već šest dana.

– Ne samo kao članovi Dveri, već pre svega kao ljudi osećamo obavezu da budemo tamo i podržimo ljude koji prinose ličnu žrtvu da bi svima nama bilo bolje – kaže se u saopštenju koje je potpisao Gradski odbor Dveri u Požarevacu.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker