POLICAJAC U BEKSTVU! Iz policijske stanice ukradena 272 pištolja koja su predali građani!

Policajac iz Niša nalazi se u bekstvu, nakon što je osumnjičen da je iz policijske stanice Pantelej u kojoj je do tada radio otuđio 272 pištolja koja su građani, naredbom Ministarstva unutrašnjih poslova, predali u maju prošle godine nakon ubistava u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu i Mladenovcu.

Foto: Shutterstock

Južne vesti saznaju iz dokumenata u koje su imale uvid, da je u više navrata iznosio oružje iz policijske stanice, za koje se pretpostavlja da se i dalje nalazi u Nišu.

Prema dokumentima u koje su Južne vesti imale uvid, dvojica osumnjičenih, Prokupčanin i Nišlija, jesu uhapšeni, a treći, inače policajac, nalazi se u bekstvu, saznaje ovaj niški portal.

Prvobitna informacija bila je da su u policijskoj stanici Pantelej u Nišu nestala 63 pištolja koja su građani dobrovoljno predali u akciji prikupljanja nelegalnog oružja, a zbog loše evidencije, dugo se licitiralo koliko je pištolja zapravo nestalo, međutim, kako Južne vesti saznaju, u pitanju su 272 pištolja i veća količina municije, koje je otuđio policajac, zaposlen u toj policijskoj stanici, a koji se trenutno nalazi u bekstvu i za kojim je raspisana poternica.

Veću količinu oružja i municije, koje su građani dobrovoljno predali u policijskim ispostavama koje obuhvataju mesto njihovog prebivališta, osumnjičeni policajac je, kako se navodi, u više navrata tokom narednih meseci, iznosio iz službenih prostorija i skrivao na raznim lokacijama u Nišu.

Iako još uvek nije potvrđeno da li su pištolji, zbog neadekvatnog čuvanja i evidencije, završili na crnom tržištu, pretpostavka iz istrage jeste da se oružje i dalje nalazi u Nišu.

Podsetimo, policija je građane koji poseduju neregistrovano oružje pozvala da ga od 8. maja do 8. juna predaju najbližoj policijskoj stanici i da niko od njih neće krivično odgovarati. Takođe, naveli su da će biti kontrola vlasnika oružja kako bi se utvrdilo da li vlasnici drže oružje u skladu sa važećim propisima – razdvojeno od municije i zaključano u adekvatnim ormarima, kasama i sefovima.

Višem javnom tužilaštvu poslata su pitanja u kojoj fazi se nalazi istraga i da li imaju informacije gde se nalazi oružje, kao i niškoj policiji. Ni jedni ni drugi nisu dali zvanične odgovore.

(Tpknews.com/Južne vesti)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker