LUDILO SE NASTAVLJA: 5 miliona za izradu projekta PDR-a aerodroma na Srebrnom jezeru

U više navrata pisali smo o samovolji predsednika opštine Dragana Milića, koji je ostajao slep i gluv na sve primedbe i bezakonja na koja mu je ukazano.

Obuhvat građevinskog zemljišta budućeg aerodroma sa mogućim rešenjem za pristupnu saobraćajnicu

Kada bi se sprovela anketu među građanima opštine Velikog Gradišta, šta im najviše nedostaje, ne verujemo da bi ijedan ispitanik odgovorio da mu u Velikom Gradištu nedostaje aerodrom.

Zvuči neverovatno, ali već 5 godina postoji poletno letna staza u Belom Bagremu, tačnije u blizini “Plovčarnika”.

Zemljište na kome se nalazi ova staza je u privatnom vlasništvu Slobe-Granda, a održavanje i izgradnja staze koštala je opštinu preko 100.000 evra.

Zbog loše lokacije imali smo i jednu avio nezgodu, gde je život izgubilo požarevački biznismen Zoran Petrović Petrika, zbog udara u dalekovod u blizini sletne staze. U trenutku nesreće na poletno letnoj stazi bili su prisutni državni sekretar Zoran Ilić, Slobodan Vučićević Grand, Goran Dinčić i predsednik opštine Velikog Gradišta Dragan Milić koji su nakon nesreće odmah pozvali policiju i pokušali da kroz desna vrata aviona izvuku teško povređenog i onesvešćenog pilota. I sada, posle tri godine, verovatno će mnogima biti jasno zbog čega su sve okolnosti oko ove avio nesreće zataškane.

Foto: Privatna arhiva

Sletna staza zasejana je o trošku opštine detelinom, koju je kosila tadašnja direktorka direkcije Ljubica Mitić i istu prodavala za svoj račun. Zadnje dve godine stazu kosi opštinski odbornik Ljubisav Stokić, blizak prijatelj Dragana Milića, a koliko i kome plaća nije nam poznato.

Kako apetit i samovolja Milića raste svakim danom, tako je i sletna staza prerasla u aerodrom za unutrašnj i međunarodni saobraćaj.

Na predlog opštinskog veća kojim predsedava Dragan Milić, doneta je odluka na zadnjoj skupštini održanoj 30. septembra 2019. godine, da se pristupi izradi plana detaljne regulacije za aerodrom Srebrno jezero u Velikom Gradištu.

Prema priloženoj dokumentaciji aerodrom bi se prostirao na 120 hektara u potezu Ramskog Rita koji su u privatnom vlasništvu Slobe Granda. Prema ličnoj želji vlasnika zemljišta prostornim planom opštine predviđeno je da se na površini od 200 hektara izgrade golf tereni.

Prilog karta terena

Taj prostorni plan je još uvek na snazi, a rok za izgradnju terena je odavno istekao. Sada Milić, verovatno iznerviran potezima Palme koji svojim seljacima gradi toalete po polju, rešio je da sebi podigne spomenik za života i izgradi aerodrom.

Puno je nejasnoća oko ovog poteza, jer je PDR pravi vlasnik zemljišta, a ne opština, takođe se postavlja pitanje kasnijeg investitora za izgradnju međunarodnog aerodroma. Kao poređenje obaveštavamo Dragana Milića da je gazdovanje nad aerodrom od grada Niša preuzela republika Srbija zbog gubitaka u poslovanju, a kakav biznis on zamišlja u Velikom Gradištu, sumnjamo da je i njemu samom jasno.

Jasno je jedino da odbornici dižu ruke na predsednikov mig, a da ih odluke ma koliko bile ludačke i neodgovorne, apsolutno ne interesuju i jasno je da će neki “partijski drug” dobiti 5.000.000,00 dinara za izradu projekta PDR-a koji će ostati mrtvo slovo na papiru, kao i golf tereni, kao i postrojenje na bio gas u Požeženskoj peščari investitora druga Drecuna.

KLIKOM OVDE MOŽETE PREUZETI KOMPLETNU ODLUKU O IZRADI PDR AERODROMA

(Grupa građana “Glas naroda” Veliko Gradište)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker