VOLIMO TE VUČIĆU: Autom od Golupca do Kladova, Đerdapskom magistralom strave i užasa (VIDEO)

Činjenica da je u nedelju nakon prvog snega koji je napadao, Đerdapska magistrala ostala neraščišćena, uopšte ne čudi!

Foto: Screenshot youtube

Ne čudi jer se ista pesma ponavlja svake godine – putari bivaju iznenađeni činjenicom da – PADA SNEG u ovom slučaju u decembru!

Da li zato što su prestali da veruju meteorolozima ili zato što je kriza u mehanizaciji, finansijskim sredstvima koja bi podmzala mašine za izlazak na teren, ili se nekom od nadležnih rukovodilaca kalendar zadržao na maju mesecu-nije nas briga, pogotovo ne ako smo, a jesmo uredno platili registraciju vozila, te shodno tome od ovog nimalo naivnog izdatka očekujemo očišćene puteve, pošto smo se od puteva bez rupa odavno oprostili.

Važno je da na putevima leže centimetri snega i leda i da vozači ne znaju da li da se drže za glavu od brige ili da čvršće prigrle volan (u se i u svoje kljuse-kad ne možemo u putare). Ako neko pokuša da se opravda time što „sneg neprestano pada“, smatraćmo to bezobrazlukom. Pada i u Švajcarskoj ali je tamo mehanizacija neprestano na putevima, ne dozvoljavajući da pedantni Švajcarci dožive nervni slom na putu do posla ili još gore – saobraćajnu nezgodu.

Vredi li ikoga prozivati, putare, Vučka… naravno da ne vredi. Pa to radimo svake godine, što javno, što sebi u bradu. Demantuju oni redovno, po njima „neosnovane“ prozivke, ali čim se sneg malo otopi, zaboravi se sve… do sledeće zime. Došli smo do toga da na posao ili koga gde put vodi moramo da krećemo s lopatom i džakom soli u gepeku. Vozač ispred mene bi mogao da sipa so iz svog auta da olakša prolaz meni, ja ću onom iza mene i ta solidarnost bi mogla da urodi plodom. Jer oslanjati se na odgovorne ne vredi. Vredelo bi sesti i izračunati koliko nam se izbija iz džepa za njihovu NEUSLUGU. To bi bilo finale današnjeg živciranja. Putari i nadležni imaju jedno malo opravdanje, so ne znači mnogo ako se baca na temperaturama ispod -7, ali opravdanja što puteve ne čiste 3x više vozila i što smo potpuno ne spremni za ovakve namete nema osim onog – mi smo mislili da neće toliko napadati.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker