Danas hladnije, sa susnežicom i snegom

U Srbiji će danas biti oblačno i hladnije, u većini krajeva sa susnežicom i snegom, uz formiranje snežnog pokrivača koji će u većini mesta biti oko 5 centimetara, a u jugozapadnim i centralnim krajevima do 10 cm, lokalno i više, naročito u planinskim predelima.

Na krajnjem istoku moguća je i kiša. Vetar slab i umeren, na severu Vojvodine i u planinskim predelima ponegde i jak, severni i severozapadni.

Dnevna temperatura bez većeg kolebanja, u intervalu od 0 do 4 stepena, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Braničevskom okrugu će biti oblačno i hladno, sa snegom uz formiranje manjeg snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Dnevna temperatura bez većeg kolebanja oko 1 stepen.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će do subote biti hladno sa slabim, a od petka i umerenim jutarnjim mrazem i najvišom temperaturom oko ili malo iznad 0 stepeni.

U četvrtak delimično razvedravanje, samo je još ujutru ponegde na jugu i istoku moguće provejavanje slabog snega. Zatim do kraja perioda malo i umereno oblačno i uglavnom suvo, a od nedelje i postepeno toplije.

U četvrtak i petak na jugu Banata i u donjem Podunavlju duvaće jak, povremeno i olujni jugoistočni vetar, koji će u subotu biti u slabljenju.

(Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker