FESTIVAL RAKIJE: Distillery Kumane predstavila svoju bogatu ponudu rakija i likera u Karaš – Severin (FOTO)

U subotu, 30. septembra Uprava županije Karaš – Severin iz Rumunije organizovala je XVII po redu Festival Rakije i tradicionalnih proizvoda.

Manifestacija je održana u centralnom parku grada Banje Herkulane i okupila je mnogobrojne proizvođače rakija i tradicionalnih proizvoda iz okruga. Festival su otvorili predsednik županije Karaš – Severin, predsednik okruga Karaš – Severin i predsednik opštine Banje Herkulane.

Turistička organizacija opštine Veliko Gradište je predstavila i upoznala posetioce festivala sa mnogobrojnim turističkim potencijalima naše opštine. Predstavljena je i ponuda Distillery rakija iz Kumana.

This slideshow requires JavaScript.

U jakoj konkurenciji, tokom degustacije, pohvaljena je rakija od kajsije i liker od maline. Festival je bio medijski propraćen a ulepšao ga je i bogat muzički program.

Diplomirani inženjer prehrambene tehnologije Saša Branković je 2007. godine u svom rodnom mestu Kuman kod Velikog Gradišta osnovao firmu „Distillery“ čija je delatnost proizvodnja prirodne voćne rakije. Prve godine preradio je oko 50 tona voća, od čega je dobijeno oko 4.000 litara razne voćne rakije, da bi danas prerađivao godišnje 130 tona voća i proizvodio 10.000 litara kvalitetne rakije. Ubrzo se Saši Brankoviću u poslu proizvodnje rakije pridružio i Goran Mladenović iz Majilovca, koji obavlja funkciju direktora firme.

Saša Branković

Fabrika sada proizvodi 10 vrsta rakija od najkvalitetnijeg voća koje nabavlja širom Srbije.Tržištu u Srbiji, a od 2010. godine i u susednu Rumuniju plasirane su rakije od šljive, kajsije, jabuke, dunje, kruške i grožđa. Šljive, Dunje i Kruške isključivo se nabavljaju sa juga Srbije, iz okoline Kuršumlije, Blaca i Prokuplja. Kajsije iz Smedereva i Čačka, a jabuka sa domaće teritorije, iz sela Carevca.

Objekat destilerije smešten je u selu Kumane gde proizvodnjom rukovodi Dejan Branković, mlađi brat vlasnika Saše Brankovića.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker