62. TID kajakaška regata uskoro u Velikom Gradištu

Oko 140 kajakaša najstarije, najduže i najveće, međunarodne, sportsko-rekreativne, turističke kajak, kanu i veslačke regate na svetu, 26. jula ušlo je u Srbiju, a 12. avgusta, posle Brze Palanke, napustiće našu zemlju. U Veliko Gradište regata stiže 05. avgusta u poslepodnevnim časovima.

Oko 18,30 sati predstavnici Turističke organizacije i opštine Veliko Gradište dočekaće i pozdraviti učesnike regate u gradskom parku na obali Dunava i ostati sa njima na večeri i druženju.

Iz nemačkog grada Ingolštat kajakaši iz Nemačke, Austrije, Slovačke, Mađarske, Hrvatske, Bugarske, Rumunije, Holandije, Švajcarske, Francuske i Srbije krenuli su na put dug preko 2.500 kilometara ka obali Crnog mora. Kampovaće u 61 mestu, u 8 zemalja duž Dunava, a na putu ka Velikom Gradištu posetiće Ramsku tvrđavu i Srebrno jezero.

Na regati učestvuje zavidan broj mladih ljudi iz različitih zemalja koji žele da upoznaju nove predele, kulture, običaje, tradiciju i ljude. Princip regate je dnevno veslanje i noćenje. Kajakaši se mogu priključiti ili isključiti gde žele, u zavisnosti od svoje fizičke spreme i slobodnog vremena.

Organizator TID regate kroz Srbiju je Odbor za turizam Kajakaškog saveza Srbije uz pomoć domaćina turističkih organizacija, opština i gradova kroz koje se prolazi.

TPKNEWS/SOVG

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker