I MRTVI SRBI U BEČU MORAJU DA PLATE VIZU! Vesni u Austriji traže da plati 140 evra za baku koja je preminula

U jednoj bečkoj bolnici preminula je osamdesetosmogodišnja baka, državljanka Srbije, a njenoj porodici austrijske imigracione vlasti (MA35) zatražile su da plati 140 evra za produženje vize.

Foto: picturedesk.com

Inače, baka Milanka je pre nekoliko nedelja podnela zahtev za produženje vize, a u međuvremenu je zbog preloma butne kosti morala hitno na operaciju. Zbog boravka u bolnici nije mogla da ode na zakazani termin i podigne vizu.

Njena unuka Vesna (43), koja živi u Austriji, odmah je obavestila MA35 o incidentu zbog kojeg je njena baka završila u bolnici. Vesna je ponudila da sama podigne bakinu vizu, ali joj je rečeno da to nije moguće iz pravnih razloga i da samo ona lično može da je podigne.

Međutim, nekoliko dana kasnije stigla je loša vest za porodicu – baka Milanka preminula je u bolnici 11. aprila.

Dan kasnije, ožalošćena 43-godišnjakinja poslala je mejl službenicima za imigraciju sa objašnjenjem da je njena baka umrla i da više nema potrebu za produženjem vize.

Odgovor koji je usledio je ovu našu Bečlijku šokirao: „Naše saučešće, pošaljite nam umrlicu čim je dobijete. U prilogu vam šaljemo uplatnicu“.

– Zapravo su hteli da prebacim 140 evra za zahtev za vizu! Zarađivati od mrtvih je zaista sramota – ispričala je Vesna za lokalni bečki portal “Heute.at”.

Ovaj lokalni bečki portal je pitao MA35 zbog čega je ispostavljen račun mrtvoj osobi.

Iz bečke imigracione vlasti MA35 kažu da je ovde možda došlo do greške, ali…

„Prijava nam je dostavljena 3. aprila 2022. godine, a takse za prijavu se moraju platiti. Dakle, zahtev za isplatu je upućen na navedenu adresu“, navodi se u saopštenju i dodaje da im je „žao zbog gubitka porodice“.

Ipak, nakon što su bečke imigracione vlasti primile vest o smrti podnosioca zahteva, kontaktirale su nadležnu upravu i preduzeli neophodne korake.

„Unuka ne mora da se povinuje zahtevu za isplatu. Žao nam je zbog gubitka porodice“, rečeno je u MA35 za austrijski list u zaključku. Nakon što su se u ovu zavrzlamu upleli mediji, Vesna, ipak, neće morati da uplati tih 140 evra, a kako podseća „Heute.at“, bečke imigracione vlasti (MA35) su i ranije zbog bizarnih zahteva završavale u medijima.

(Tpknews.com/Heute.at)

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker