Uspešna akcija spasavanja zavejanog vozača na putu Petrovac – Kučevo

Zahvaljujući koordinairanoj akciji PS Kučevo, PZP Požarevca, Vatrogasno – spasilačke jedinice iz Kučeva i Štaba za vanredne situacije opštine Kučevo, u petak na Badnji dan je uspešno izvedena akcija spašavanja zavejanog vozača iz snežnog smeta na putu Kučevo-Petrovac.

Foto: Screenshot

Na licu mesta bio je i zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije opštine Kučevo, Ljubiša Vojić, koji je i rukovodio akcijom.

Do nesreće je došlo 06. januara, negde iza podneva, na potezu ispod Krsta, u  jednoj oštroj krivini. Automobil koji se kretao iz pravca Petrovca ka Kučevu, kojim je upravljao vozač iz Žagubice, sleteo je sa puta i upao u snežni nanos, bez mogućnosti da se sam izbavi. Kontaktirana je Stanica policije u Kučevu, koja je obavestila Štab za vanredne situacije. Na licu mesta je izašao zamenik komandanta, pripadnik Vatrogasno-spasilačke jedinice iz Kučeva a potrebnu mehanizaciju je obezbedelia PZP Požarevac. Akcija je trajala do prvih večernjih sati  i uspešno je završena oko 18 časova.

„Kada su ovakvi vremenski uslovi, onda se putevi čiste prema usvojenim prioritetima i planu odobrenom od viših instanci“ rekao je Vojić.

„Mi smo u više navrata zahtevali od nadležnih organa da se ovaj put proglasi putem II reda i onda bi njegovo čišćenje bilo prioritetnije, i ovakvi događaji bi se sveli na minimum. Ovako, skoro uvek, kada dođe do ovolikih snežnih padavina, mi imamo problema na ovom delu puta. Koristim priliku da istaknem da je PZP u ovu akciju poslao ULT, mašinu koja nije predviđena da se koristi na putevima ovog prioriteta, ali bez nje teško da bi uspešno izvršili akciju spasavanja u vremenskim okvirima u kojima smo to uspeli“, zaključio je Vojić.

TPKNEWS/Agencije

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker