TOPOLOVNIK: Održana 16. Jepurijada – I mi zeca za gulaš imamo! (FOTO)

U selu Topolovnik, u subotu 26. novembra, 16. put po redu održana je tradicionalna lovno-turistička manifestacija “Jepurijada” (“Zečijada“), u organizaciji Lovačke sekcije Topolovnik, uz podršku MZ Topolovnik i Turističke organizacije opštine Veliko Gradište.

16-jepurijada

U veselom raspoloženju, mnogobrojne ekipe takmičile su se u kuvanju zečijeg gulaša. “I mi zeca za gulaš imamo!“ bio je moto ekipe Turističke organizacije, a ove se godine u centru sela, uz trubače, igralo veliko narodno kolo.

16-jepurijada-1

Udruženje žena „Topolovčanke“ (Jepurice) imale su ovom prilikom i interesantan etno štand sa svojim ručnim radovima.

Predsednik Mesne zajednice Topolovnik Mirko Strejkić, žali se da je prethodnih godina, bilo mnogo više takmičara. Ove godine svega deset ekipa. On kaže da nema jepura (zečeva).

16-jepurijada-12
Predsednik Mesne zajednice Topolovnik Mirko Strejkić

,,Problem nije samo kod nas, nego u celom okruženju. Ne znamo o čemu se radi. Da li su u pitanju herbicidi, predatori koji ih love ili nešto treće, neka bolest, stvarno ne znamo. Lovci sigurno nisu problem, jer upravo iz tih razloga što zečeva nema dovoljno pa hoćemo da ih sačuvamo, mi već dve godine i ne lovimo u našem lovištu”, objašnjava Mirko.

16-jepurijada-13

Po završetku takmičarskog dela, organizovan je bogat kulturno-umetnički program. ANIP “Vlastimir Pavlović Carevac“ predstavio se različitim koreografijama koje su izveli članovi dečije, pripremne i izvođačke grupe, a folklor je oduševio posetioce u prepunom Domu kulture u Topolovniku.

16-jepurijada-14

Organizatori su dodelili zahvalnice suorganizatorima i prijateljima manifestacije dok je predsednik lovačkog udruženja “Golub“ i zamenik predsednika opštine, Slađan Marković, dodelio nagrade pobednicima u kuvanju gulaša. Ovogodišnju titulu najboljeg poneo je Slavoljub Knežević iz Velikog Gradišta, drugo mesto pripalo je Dejanu Milovanoviću iz Topolovnika, a treće mesto osvojio je Novica Stokić iz Beranja.

TPKNEWS/SOVG

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker