KRIZNI ŠTAB DONEO ODLUKU: Svi gastarbajteri od 20. decembra idu “pod ključ”!

Od 20. decembra ove do najverovatnije 10. januara sledeće godine svi strani državljani koji ulaze u Srbiju moraće da imaju negativan PCR test.

Dr Darija Kisić Tepavčević/Screenshot

Na današnjoj sednici Kriznog štaba odlučeno je da sve postojeće restriktivne mere ostanu na snazi do petka, 18. decembra, kada sledi novo zasedanje Kriznog štaba. Tada će se sagledati da li će se donositi dodatne mere ili promeniti postojeće.

Takođe, odlučeno je da strani državljani mogu da uđu u Srbiju samo sa negativnim PCR testom, dok državljani Srbije mogu, osim negativnog testa, da izaberu desetodnevnu izolaciju, odlučeno je na Kriznom štabu.

Test će biti potreban za sve strane državljane, bez obzira iz koje zemlje ulaze u Srbiju.

“Ta mera važiće od 20. decembra, najverovatnije do 10. januara, u zavisnosti od epidemiološke situacije”, rekla je dr Darija Kisić Tepavčević i dodala:

“Što se naših državljana tiče, Ustav im garantuje ulazak u zemlju i oni su uvek dobrodošli. Za njih će važiti obavezna kućna izolacija u trajanju od 10 dana, ako nemaju negativan PCR test. Taj karantin mogu da prekinu negativnim PCR testom”.

Postojeće mere, uvedene pre desetak dana, daju rezultate, a to najbolje pokazuju korona brojke, koje su u padu poslednjih dana. To, međutim, nije dovoljno da bi neke mere bile ukinute. Naprotiv, kriva se, što bi rekli epidemiolozi, zaravnila, ali visoko, što znači da i dalje imamo nekoliko hiljada zaraženih dnevno.

Uz to, praznični period pred nama predstavlja i veći rizik za širenje zaraze, zbog okupljanja, kao i zbog dolaska naših ljudi iz inostranstva.

Podsetimo, Krizni štab je prethodno zasedao u petak, kada je odlučeno da se sačeka da prođe vikend kako bi se ponovo razmotrila epidemiološka situacija i donele mere adekvatne trenutnoj situaciji.

(Tpknews.com/Agencije)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker