AKCIJA HUMANIH MUZIČARA: Zaradili 1,8 miliona dinara za teško obolele požarevačke mališane (VIDEO)

Uličnim koncertom „Milion melodija za život“, održanim u Požarevcu 31. decembra, sakupljeno je 1.801.200 dinara za za lečenje petoro teško bolesne dece.

Foto: Facebook

Koncert je održan na inicijativu profesora muzike Predraga Paunovića, koji je, kao cilj, zacrtao prikupljanje milion dinara. Njegovom pozivu odazvalo se 100 solista i bendova, koji su nastupali besplatno. Muzičarima su se pridružili i lokalni animatori, kao i slikari koji su prodavali svoja dela u korist bolesnih mališana.

Program je trajao od 10 do 17 sati, na četiri lokacije u gradu – Stari korzo, Tabačka čaršija i platoi kod Trga oslobođenja i „Stop šopa“, uz prikupljanje donacija u specijalno izrađenim šeširima. Odmah po završetku koncerata, preko Predragove FB stranice uživo je prenošeno brojanje sakupljenog novca.

U istom danu obezbeđeno je još 545.000 uplatama preko računa, što ukupno iznosi 1.801.200 dinara. Ovaj novac namenjen je požarevačkoj deci koja boluju od teških bolesti za koje je neophodno lečenje u inostranstvu – Dušanu Ratkoviću (10), Pavlu Paunoviću (10), Luki Nešiću (4), Dariji Pavković (3) i Aleksiji Žigrai (2).

Za njih ukupno treba sakupiti preko 400.000 evra, od čega je do sada obezbeđeno manje od 60.000, pa će se sa akcijama nastaviti i ubuduće.

(Tpknews.com/Novosti)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker