OVO MOŽE SAMO U SRBIJI: Članovi kulturno umetničkog društva ukrali pečeno prase! Sve pojeli, a vlasniku ubacili ražanj i svinjsku glavu u dvorište!

Umesto da slave dobar nastup na ovogodišnjim 45. „Susretima sela“, članovi Kulturno umetničkog društva „Dimitrije Belivakić“ iz Bukovča mogli bi da ostanu bez nekoliko članova ansambla – zbog pečenog praseta.

Naime, KUD „Dimitrije Belivakić“ nastupao je u nedelju u Šarkamenu u okviru prvog kruga smotre narodnog izvornog stvaralaštva „Susreti sela“, kao gost ansamblu „Vrelo“.

Tom prilikom izveli su program kojim su ilustrovali običaj pripremanja igranke za seosku zavetinu u Bukovču. U tom krajinskom selu je, inače, običaj da se orkestar pred seosku igranku priprema u kući jednog od članova.

Neizostavni deo dekora za seosku zavetinu, nije bila samo muzika, već i slavska trpeza, pa su meštani Bukovča na scenu izneli i pravo pravcato pečeno prase na ražnju.

I upravo je to prase izazvalo incident zbog koga su morali da reaguju i nadležni.

Pri povratku iz Šarkamena prase je bilo u centru pažnje, pa je bilo i predloga da se članovi ovog folklornog ansambla njime počaste. To, naravno, nije dozvolio S.D. zadužen za ovaj „rekvizit“.

Dolaskom u Bukovče na njega su, međutim, naletela dvojica izgrednika, poznatih po sitnim prestupima i tučama.

Kako je on odbio da im preda prase, pravdajući se time da će ono biti i deo priredbe u drugom krugu takmičenja, te da će morati da do tada bude zamrznuto, oni su mu prase oteli i u tom komešanju, sa sve ražnjem, ali i nekoliko članova ansambla, utekli.

Prase su pojeli, a ražanj i praseću glavu bacili u dvorište S.D. On je ovaj incident uredno prijavio policiji, tražeći da prestupnike kazne za ovo nedelo.

Kulturno umetničko društvo „Dimitrije Belivakić“ je nakon toga zasedalo i osudilo incident jednoglasno, razmatrajući čak i mogućnost da, zbog svega, sankcionišu članove ansambla koji su prase pojeli.

(Novosti)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker