NACISTIČKI SLOGAN U SLUŽBI SNS: “Jedna stranka, jedna zemlja, jedan predsednik”

Da istorija ne postoji, da činjenica nema i da juče nikada bilo nije, slogani SNS-a bili bi originalno nacistički. Ovako, Hitlerova partija je bila autor, a naši naprednjaci besomučni plagijatori njihovih glavnih parola.

Foto: Facebook/Kragujevac slobodno

Svi oko jednog vođe, oko jednog cilja, ujedinjeni na istom zadatku, okupljeni u snoplje sa Vučićem kao sečivom kojim uništavamo svoje neprijatelje i protivnike. Ovako bi se ukratko mogla opisati organizacija Srpske napredne stranke koja u mnogome podseća na organizaciju Nacionalsocijalističke nemačke radničke partije iz prve polovine 20 veka.

Pored prošlogodišnje izborne liste SNS-a „Za našu decu – Aleksandar Vučić“, koja je takođe prekopirana parola „Unseren Kindern – die Zukunft durch Adolf Hitler” (naša deca – budućnost uz/kroz Adolfa Hitlera) sa nemačkih izbora 1938. godine kako često voli da spomene Cvijetin Milivojević, možemo često videti da je Vučić učio ne samo od Tita, Miloševića, Tadića i Šešelja, već i od Gebelsa i Adolfa Hitlera.

Svaki član SNS-a vrlo dobro zna ko je jedini i neupitni vođa napredne mašinerije, zna da su objedinjene funkcije predsednika i premijera iako Ana Brnabić zaista postoji. Postoji jedan jedini i svi ostali koji su tu da slede njegov primer.

Vrlo dobro je to shvatio Miroslav Petrašinović, visoki funkcioner SNS-a i predsednik Skupštine grada Kragujevca, ali je zaboravio da postoje neke stvari koje su društveno neprihvatljive, makar još uvek, te je zabranjeno njihovo propagiranje, naročito u javnosti. Dodatno je loše ako ste visoki funkcioner vladajuće partije koja se deklariše kao demokratska.

On je na svom Fejsbuku objavio “pozajmljeni” slogan Adolfa Hitlera.

Foto: Screenshot Facebook/Miroslav Petrašinović

– Jedna stranka, jedna zemlja, jedan predsednik Vučić – napisao je Petrašinović, koji dolazi baš iz Kragujevca gde svi vrlo dobro znamo šta se dogodilo u Šumaricama.

„Ein Volk, ein Reich, ein Führer“ što u prevodu znači “Jedan narod, jedna država, jedan Firer” bio je originalni slogan nacista.

Foto: Facebook/Kragujevac slobodno

Posle ove objave, Petrašinović je rekao da nije znao da je slogan originalno nacistički jer da jeste, nikada ga ne bi upotrebio.

– Nisam znao da je to bio Hitlerov slogan, da sam znao ne bih ga upotrebio. Poruku koju sam želeo da pošaljem je bila da smo jedinstveni oko Srpske napredne stranke, kao državotvorne i najmasovnije stranke oko naše zemlje, koja nam je svima na prvom mestu i oko predsednika koji je i predsednik stranke i predsednik zemlje – rekao je Petrašinović za portal Nova.rs.

To, međutim, nije prošlo nezapaženo na društvenim mrežama, te se komentari odnose uglavnom na činjenicu da se naprednjaci “više i ne kriju” u propagiranju nacističkih ideja.

Ogroman skup sa više hiljada ljudi, u Nišu i hali Čair, gde su se okupili naprednjaci iz južne Srbije dokazao je da se u ovakvoj stranci poštuje samo lik i delo velikog vođe. Građani se uveliko zastrašuju hiljadama zaraženih dnevno na jesen, punim bolnicama već kroz nedelju dana, a naprednjaci dovlače autobusima ljude u Niš i Novi Sad kako bi pokazali da im je podrška u narodu i dalje ogromna. Ovoliki skupovi na zatvorenom potencijalno su nova žarišta koronavirusom koji svi uznemireni očekujemo.

Naravno da su predstava i imidž na prvom mestu naprednjacina, ali se ta promocija često bazira na Hitlerovim principima što je krajnje zabrinjavajuće za zemlju antifašističke tradicije.

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker