ZARADIO VIŠE OD 200.000 EVRA! Srbin u Austriji upravljao “neregistrovanim” taksi kompanijama

29-godišnji zvanično nezaposleni Srbin osumnjičen je da je više od dve godine upravljao “neregistrovanim” taksi kompanijama u Austriji, i od toga veoma dobro zaradio.

Foto: DE24

Reč je o pozamašnoj sumi koju je Srbin navodno godinama ubirao od naknade za nezaposlene. Od juna 2020. do avgusta 2022., 29-godišnjak je upravljao neregistrovnim taksi kompanijama.

Državu je navodno oštetio za oko 35.000 evra kroz honorare koje je dobio, a „biznis” mu je doneo još 205.000 evra neto.

Da bi registrovao vozila i vozače na poznatoj onlajn platformi za vožnju „Bolt“, navodno je falsifikovao najmanje 39 fotografija potvrda o registraciji – i predao ih na registraciju pod različitim firmama. Sumnja se da ova prevara nije prvi slučaj dobro organizovane prevare u industriji socijalnog osiguranja u Austriji.

Ali ni to nije sve – Srbin je, na primer, koristio vozila koja zbog godine proizvodnje više nisu smela da se koriste kao taksi. Pojedinačni neregistrovani vozači morali su da plaćaju optuženima između 250 i 400 evra nedeljno za korišćenje vozila.

Ovaj 29-godišnjak je koristio falsifikovane taksi lične karte za registraciju vozača, od kojih je većina bila registrovana i kod AMS-a. Reč je o najmanje 44 lica. Ovi lažni ID-ovi bi se zatim koristili za registraciju na onlajn transportnoj platformi.

Srbin je, takođe, jednom vozaču falsifikovao krivični dosije kako bi mogao da pokaže negativnu krivičnu evidenciju za otvaranje biznisa. Sumnja se da je falsifikat kasnije korišćen za registraciju više preduzeća.

To što je prevara stalo posle više od dve godine trebalo bi da bude zasluga inspekcije službenika Državne službe kriminalističke policije Austrije, koji su detaljnije istražili firme. Uočili su, kako je rečeno, “nezaposlenog i poslovno orijentisanog Srbina”.

Protiv osumnjičenog Srbina je podneta krivična prijava državnom tužilaštvu u Korneuburgu, a krivične prijave su podnete i protiv vozača.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker