SILOVAO MALOLETNU ĆERKU: Uhapšen robijaš iz Smoljinca koji je uslovno oslobođen zatvora

Policiji je oca prijavila ćerka, pa njemu preti od 5 do 15 godina zatvora, u kom je već bio zbog ubistva

Požarevačka policija uhapsila je u četvrtak Živorada Milića (60) iz Smoljinca, zbog sumnje da je u više navrata, od 10. do 12. maja ove godine, silovao svoju maloletnu ćerku A.M. (16).

Porodična kuća u Smoljincu u kojoj je otac silovao ćerku

Ona je sama prijavila oca, posle čega je on saslušan u policiji i određeno mu je zadržavanje do 48 sati, posle čega će biti predat višem javnom tužiocu na saslušanje.

Lekarskim pregledom maloletnice, utvrđene su joj brojne masnice i podlivi na telu, pa se osnovano sumnja da je silovana. Za krivično delo silovanja, Živoradu Miliću, zvanom Živa roda, preti kazna od 5 do 15 godina zatvora. On je već bio u zatvoru, gde je odslužio nepune 10, od ukupno 14 godina, za ubistvo Roberta Todorovića (31) iz Smoljinca, izvršenog u novembru 2008. godine.

Robert Todorović koga je ubio Živorad

Iz zatvora je izašao u februaru ove godine, jer je komisija KPZ “Zabela” dala preporuku, jer je smatrala da se dovoljno resocijalizovao i da je bolestan od leukemije, tako da je stekao uslove za prevremeni otpust sa izdržavanjea kazne. Iako su Viši sud i Više tužilaštvo bili protiv toga, on je, po presudi više instance, ipak, uslovno pušten na slobodu. Pošto je ponovo izvršio krivično delo, sleduje mu i odsluženje ove stare kazne u trajanju od 4,5 godine.

Meštani Smoljinca nisu bili raspoloženi za priču o ovom slučaju jer su se neki plašili uhapšenog Živorada, a drugi nisu hteli da razgovaraju na tu temu jer smatraju, ako se dokaže da je Živorad uradio to zašta se tereti, da je to velika bruka za selo I da se u njemu tako nešto, do sada, nikad nije desilo. Neki kažu da je Živorad neradnik, koji je, po izlasku iz zatvora, oterao starijeg sina Aleksandra iz kuće, a suprugu Vidinku i ćerku je često tukao. On ima i stariju ćerku, ali se ona udala i živi u Smederevu. U njihovoj porodičnoj kući gde se u dvorištu sušio veš nismo zatekli nikog, a komšije kažu da su u Požarevcu, verovatno, kod lekara ili u policiji.

Supruga pokojnog Roberta, Violeta Todorović (45), koja radi kao pomoćna radnica u osnovnoj školi u Smoljincu, kaže da se začudila kad je čula da je Živorad pušten iz zatvora, ali da se ne čudi ovome što je sada uradio. – Da je ostao da služi kaznu do kraja, koja je I onako bila mala, ovo se ne bi desilo. Mene je ostavi kao samohranu majku, jer mi je pretukao muža i ubio ga nožem, jer se on posvađao sa njegovim sinom zbog pikada u kafani. Moji sinovi tada su imali samo 12 i 2 godine – kazala je sva uzrujana Violeta I dodala da joj nije bilo sve jedno kada je Živorad pre vremena pušten iz zatvora I zbog toga je učila je decu da se klone njega I njegovog sina.

Violeta Todorović čijeg je muža Živorad ubio

Po isteku 48 sati, Živorad će biti predat tužilaštvu. On u policiji nije hteo ništa da govori, pravdajući se da je oboleo od leukemije I da mu je bolesna štitasta žlezda. Posle hapšenja, njemu je dodeljen advokat po službenoj dužnosti. Njegova ćerka upisala je prvu godinu srednje škole, ali meštani kažu da je ona školu napustila. Prema rečima meštana ona i majka izdržavaju se tako što majka krade po selu I seoskim baštama, jer drugi izvor prihoda nemaju. Jedna njena vršnjakinja rekla nam je da je to dobra i tiha devojka i da joj je žao što je ovo doživela.

PRETRES

Posle hapšenja, policija je izvršila pretres njegove porodične kuće i uzela biološke dokaze, koji će se analizirati i koristiti na sudu. Posle istrage uslediće podizanje optužnice, a onda zakazivanje glavnog pretresa u Višem sudu u Požarevcu

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker